mandag 31. august 2015

31.08 Oppdagelsesferd og jakttrening







Letingen etter vann i nærområdet er vel noe jeg har holdt på med mer eller mindre kontinuerlig siden jeg flytta til Ås. Det har vært mange bomturer, gransking av kart, optimisme og skuffelse.

Nå hadde jeg fått tips om et vann i nærheten og starta rett og slett ettermiddagen med å ta en rekognosering. Joda, det tilfredsstilte et par krav - kort vei hjemmefra (bare 4 km) og mulig å kjøre bil helt fram. Fort gjort å komme seg dit, med andre ord.

På minussiden - bilvei til dels langs vannet. Riktignok grusvei og sikkert lite trafikk, men likevel - en kan jo ikke da sende hund over uten å være litt redd for biler. Dessuten var det satt ut en krakk hvor det hang en pose med brødbiter, og en and dukket forventningsfullt opp så fort jeg nærma meg vannet. Noe sier meg at her er det noen som bor i nærheten som har fast glede av å sitte på krakken og fore fugler - mao ikke så populært å trene hund der, kanskje.....

I tillegg var det skikkelig gjørmete, og litt sånn at jeg lurer på hva som finnes på bunnen av skrap. Litt redd for skader på hunden.


Vel, vi er i en fase av å finne ut hvem som er grunneier for å spørre om lov til å trene, men jeg tror nok ikke dette vannet heller er «innertier»....








Etter rekognoseringen ble det sykkeltur. Og så var det tid for trening med Petra, - selvsagt på treska jorde. Og nå om dagen er det lange linjer som er tema.

Faktisk var vi fem ekvipasjer og hele fire retrieverraser representert. Ikke verst!

Vi bestemte oss for fire områder vi skulle legge ut dummier. Ett av dem var var i skogkanten hvor hunden først måtte forsere en liten øy for å komme seg dit. Denne linja bygde vi opp ved markeringer først på nært hold og så litt lenger unna.

Jeg hadde Petra i bånd i starten av treningen, og løs etterhvert. Hun oppførte seg fint. Strevde litt med å finne markeringen da hun kom litt på avstand og måtte gjennom øya først. Men, på samtlige fore fremmadsendinger var hun kjempeflink til både å gå rett og finne dummy. Alle avleveringer var også helt supre.

Blir veldig glad over at hun fortsetter å oppføre seg fint, gang etter gang på trening.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar