mandag 31. august 2015

28.08 Et digert treska jorde












Jeg har vel hatt noen få blogginnlegg tidligere hvor jeg har beskrevet treninger hvor jeg har hatt med både Petra og Carmen. Med litt varierende suksess. Men, i dag, fungerte det helt topp, og jeg tenker at dette er noe av det jeg ønska å få til da jeg skaffa meg hund nummer 2.

Jeg tok altså med meg begge ut på det nytreska jordet. På vei bort der vi skulle trene fikk de bare løpe løs og kose seg. Det er jo noe de trenger det også, å få strekke ut og ha helt fri for alle kommandoer.

Da vi kom ut på det mindre jordet som er avgrensa av bekk på én side og skog på to sider, hanka jeg dem inn og flokken gikk i fellesskap til de tre områdene jeg la ut. På andre siden av bekken, inn i noe buskas i skogkanten og opp mellom noen trær øverst på jordet.

Dvs jeg begynte med noen markeringer på den andre siden av bekken, siden jeg regna med dette var det vanskeligste området for Petra. Fra første forsøk var Petra flink til å gå rett over bekken, men hun tok landveien tilbake. Derfor flytta jeg meg enda lengre bortover langs bekken etter hvert, så det ble lenger og lenger til brua over bekken. Dessuten gikk jeg enda nærmere og ropte innstendig på henne når hun hadde plukka opp på den andre siden. Dermed ble hun flink til også å komme rett over bekken på vei hjem.

Etter å ha lagt ut to dummyer på hver sted hadde jeg de begge to løs rundt bena og sendte annenhver hund og skifta på områdene, så de stadig ble sendt til et annet sted enn den andre hunden nettopp hadde vært.

Litt vel enkle oppgaver for Carmen, men passe for Petra. Og det viktigste var altså at hun klarte å bevare lugnet når Carmen ble sendt. Dette klarte hun faktisk veldig bra, - ingen tendens til å ville stikke avgårde.

Veldig fornøyd med frøken gul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar