onsdag 26. august 2015

26.08 Utvidet Stjernetrening







Det første bildet er tatt av Anita, de andre er mobil-bilder. Ikke så lett i regnvær med bilder....

Vi hadde med oss noen danske gjester på trening i dag. Det er jo snart Mesterskapshelg, og noen har altså kommet noen dager i forkant til Norge.

Jeg var tidlig ute, sånn at jeg rakk litt trening med Petra. Begynte med å gå ut uten henne og legge igjen to kaniner og en and i skogen. Så henta jeg Petra og gikk i en helt annen retning for å trene fot og dobbeltmarkeringer. Jeg ble vel ikke overraska, men litt oppgitt da hun var tilbake til sitt vante jeg og knalla og tøysa. Samtidig prøver jeg jo å forstå hva som foregår oppi hodet på denne hunden. Jeg har jo sett det før, at selv om hun starter med å oppføre seg apekatt, så kan det godt gå fint resten av treningen.

Så, etter en knalling, så oppførte hun seg greit. Dermed var turen kommet til viltet. Jeg bare gikk tur og lot henne «tilfeldig» finne det. Det var vel ikke så fine opptak som jeg kunne ønske meg, men etterhvert var avleveringene fine. Hun er også ganske flink til å la det være i fred når hun først har avlevert. Altså liten tendens til å ville opp og ta i det eller snuse på det.

De andre kom kl 18, og Petra fikk vente i bilen, mens Carmen fikk bli med ut på trening. Vi holdt hovedsaklig på med enkel- og dobbeltmarkeringer i vanskelig terreng i dag. For å si det sånn, - jeg får betrakte dette som «generalprøven» før helgen. Og det er jo kjent hva som sies om en dårlig generalprøve. Huff! Ikke var Carmen noe flink til å markere og ikke var hun styrbar, så det var ikke så veldig oppmuntrende.

Etter treningen var det et par av oss som tok en økt med vilt på våre elitehunder. Rent teoretisk (for Carmens vedkommende) kan de jo havne i finalen på søndag, og da er det vilt som skal hentes. Så, det skal i hvert fall ikke stå på at vi ikke har friska opp viltet på forhånd.

Hundene var vel litt «rustne», men imponert over hvor spontan Carmen er, tatt i betraktning at dette er noe vi sjelden holder på med. Dessuten synes jeg at jeg så en helt annen gnist og glede enn det jeg nettopp hadde sett på dummyene.


Kanskje hun begynner å bli så gammel og erfaren at hun rett og slett synes dummyer har blitt litt kjedelig sammenligna med ekte vare?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar