onsdag 19. august 2015

17.08 Tanker om Petra



Det var en nesten skummel følelse å ta med Petra på fellestrening i dag. Litt sånn at jeg lurte på om jeg hadde drømt det som skjedde på jaktprøve i helgen. Hadde det virkelig gått så bra som jeg huska?! Tenk hvis hun i møte med treningskompisene ble helt «gal» og bare skulle knalle...

Vel, vi var tre ekvipasjer som møttes til en liten økt med dirigeringer i skogen idag. Carmen fikk sitte bundet i lyngen mens Petra var i aksjon. Joda, jeg så på Petra at hun var like før hun tok av ved en anledning. Og hun hadde også en episode hvor hun stakk bort til nærsøket uten lov, men heldigvis ikke fant noe.

Men, vi fant ganske fort roen og jeg fikk det til å funke med å ha henne løs ved siden av meg. Alle hundene fikk altså først være med ut og se at vi la ut i fire retninger i skogen - en slags «klokkeøvelse», altså. Vi la ut to dummyer til hver hund på hvert av de fire stedene, sånn at vi til sammen la ut 24 stk.

De andre to hundene har vært AK-hunder en stund, og gjorde litt mer kompliserte øvelser enn Petra. I første runden for Petra bare sendte jeg henne rett ut til alle stedene. I neste runde la jeg inn «back» og sidedirigeringer. Hadde også innlagt stopp, ved at jeg sendte henne til midten, stopp, for så å vinkle til siden.

Veldig fornøyd med den lille gule. Sånn som vi trente denne kvelden har det jo tidligere vært omtrent umulig å få til, siden hun bare har stukket avgårde til forskjellige områder uten å vise noen interesse for hva jeg har ønsket. Men, tilsynelatende har en pollett trillet ned og hun er mye mer på lag med meg enn tidligere.


Happy....!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar