søndag 23. august 2015

22.08 EK Kongsvinger lørdag










Jeg er jo stadig optimist, og trodde virkelig at i dag skulle Carmen og jeg få det til. Men, det er liksom ikke ende på hva som kan gå galt på en jaktprøve. Så, selv om hun gjorde mye veldig bra i dag, så kunne hun plutselig ikke markere! Hun som ellers er en så dyktig markør!

Vi gikk tre hunder på linje på myra og det ble kasta tre markeringer. Fører nr 1 fikk velge dummy. Fører nr 2 skulle hente den dommeren anviste. Og hund nr 3 skulle hente den som var igjen. Dessuten fikk en av hundene en dirigering.

Carmens første markering var den som var igjen. Jeg måtte styre henne litt, men vi fikk den hjem. Carmens andre markering var den som dommeren anviste. Også her måtte jeg inn og styre. Den tredje oppgaven fikk jeg velge, og jeg sendte henne på den sist kasta. Hun lette og lette og jeg styrte og styrte, men fikk til slutt beskjed om å kalle hjem.

Dirigeringen til Carmen var grei.

Så gikk vi fot videre til et søksområde med små dummyer. Dette gikk greit for Carmen.

Videre til det store søket. Her var det lagt ut 15 dummyer. Carmen og en av makkerhundene henta fire hver, og den siste hunden henta fem. Det var tungt og varmt, og jeg var fornøyd med at Carmen jobba bra.

Den siste oppgaven var en fremmadsending over vann etter et skudd. Her gjorde Carmen det supert. Ett «over» og så stopp og søk på andre siden.

Hun var rolig rundt fot i dag og gjorde som sagt mye bra. Men, med dårlig markeringsarbeid ble det bare en tredjepremie. Dommeren sa at om hun hadde markert bra hadde det ligget i toppen. Vi mista vel i grunn førstepremien der. Skikkelig ergerlig!

Sammenfattende kritikk: «En hund som i dag gjør et variabelt arbeid med styrke i feltsøket. Utmerket vanndirigering. På land løses oppgaven. Premiegraden avgjøres av et svakt markeringsarbeid.»

Det var for øvrig mange premieringer idag, blant annet fire førstepremier i klassen.

Tilbake på Odals Verk hadde jeg ny «samboer» og vi gikk tur med de fire labradorene langs det fine vannet. Begge mine nøt badelivet, særlig Petra.


Kvelden fortsatte med middag og besøk hos en treningskompis i nærheten. Nydelig vær og hyggelig selskap, altså, selv om jeg ikke fikk den premien jeg ønska meg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar