torsdag 1. januar 2015

31.12 Godt Nytt År!












Årets siste dag viste seg fra sin beste side med sol og et tåkeslør over jordene. Petra fikk bli hjemme mens Carmen og jeg tok en liten økt på jordet, før det ble Petras tur til å få springe litt. Sår eller ikke sår, hun må jo få lov å bevege seg litt, stakkar.






 

På kvelden var det som vanlig flere retters middag hos gode venner i Sarpsborg. Og med hundene (som heldigvis ikke er redd for raketter) trygt ”forvart” i bingen sin på et rom.

2014 er altså over, og det er tid for et lite tilbakeblikk. Sånn resultatmessig kan jeg vel ikke skryte av noe ”stort” år på jaktprøvefronten. Carmen har fortsatt andre premie i EK som personlig rekord. Årets ambisjon om å få henne fram til jaktchampion klarte vi altså ikke å oppnå på de syv startene vi hadde i løpet av året.

Men, hun klarte seg bra på et par uoffisielle prøver - både klubbmesterskapet til Oslo og på kennelmesterskapet nå i desember. Begge deler såkalte mock-trials som altså etterligner en A-prøve.

Petra har liksom ikke kommet helt i gang enda. Både høstens epilepsi-diagnose, og den påfølgende steriliseringen har preget de siste tre månedene. Og en god del problematikk rundt grunnapporten har begrensa treningen vår. Jeg har vel sagt det før, - Petra er ingen barnestjerne. Hun har fortsatt masse modning som gjenstår før hun lander og har blitt helt tam. Tålmodighet og mer tålmodighet er nok det som må til.

For øvrig har jo selvsagt året vært prega av at jeg har fylt 50, og ikke minst av tidenes tur, - nemlig Japan-ferien på våren. En fantastisk tur, men som også gav et avbrekk i hundetreningen og en del som måtte ”tas igjen” når jeg kom tilbake.

Jeg satser på at 2015 blir et større ”hundeår” enn det 2014 var. Og ønsker med dette alle hyggelige lesere et Godt Nytt År!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar