søndag 25. januar 2015

25.01 Petra på trening






Tantebarnet fikk være med hundene og rase rundt på jordet i dag før ferden gikk til dagens trening. Og så fikk hun være med til treningsplassen og vente inne i huset til de vi trente hos og se på TV mens hun venta på meg.










Vi var fem ekvipasjer og begynte med en kjempefin økt med jaktlydighet. Sitt og bli på linje, fot, og passivitetsøkter hvor vi bare stod stille.

Vi bytta på å sette egen hund i bilen og så gå foran linja og stelle i stand f. skap - hæppa og kasta dummy i været. Dro dummy etter oss i snor. Hadde også en lignende runde med skudd.

Petra hadde et par knallinger, men så fikk jeg henne under kontroll. Og for alle hundene gjaldt det nok at de takla stresset bedre og bedre.

Synes Petra var kjempeflink etter litt oppstarttrøbbel. Hun gikk virkelig vakkert fot, og var selvsagt helt tyst. Og etter hvert altså også stadig.

Men, så skulle vi ned på jordet og trene apportering - med utsatte stolper og sidedirigering. Hm. Mye tøys med opptak og avlevering. Veldig synd å måtte streve med sånne basic ting - for da kommer vi jo aldri videre. Kjente meg rett og slett skikkelig motløs i dag…

Grubla litt etter treninga. Det er tøffe tider med omorganisering og store endringer på jobben. Ny sjef, nye kollegaer, nye arbeidsoppgaver. Og kontorplassen på Ås er visst ikke trygg, den heller… Da blir det litt mye når heller ikke hundetreningen blir vellykka. En kan rett og lett føle seg ganske sliten og lei.

MEN, da er det et lyspunkt i tilværelsen å ha besøk av 10-åringen som kom med diverse gullkorn i løpet av helgen. Til Petras forsvar etter trening i dag minnet hun om at ”alle kan ha en dårlig dag”.

Ja, det gjelder jo både to og firbente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar