tirsdag 6. januar 2015

04.01 Mange på fellestrening




 




Jammen blir vi mange ekvipasjer når vi slår sammen BK- og AK-ekvipasjer. Vi var åtte ekvipasjer i dag.

Begynte med å etterligne Jakt ved å stå på linje i fem minutter uten at det skjedde noe som helst. I andre runde starta vi med at det ble skutt og kasta ut et par dummyer. Så fikk vi står i fem minutter.

Dette var heftig for Petra og jeg turte ikke annet enn å jukse litt - ha kobbel surra rundt halsen hennes og med et løst tak i ”løkka”, sånn at jeg kunne få stoppa henne hvis hun stakk.

Videre hadde vi en liten økt med innkalling én og én gjennom linja, fra begge kanter, så på langs av linja, foran og bak og til slutt mot linja. Dette klarte de fleste hundene helt greit, bare litt ”samtale” mellom to av hannhundene.

Så delte vi oss i to grupper og var BK og AK hver for seg. Vi lagde fire områder og rullerte på oppgaven, kombinert med én markering.

Petra klarte seg bra hva gjaldt opptaket. Men, jeg må ikke slappe av så fort jeg har apporten i hånd, for det er nettopp da at det kan skje at hun går ut av hånd, som en sier i jakttreningen. Altså stikker av gårde til et eller annet interessant sted i terrenget. Gjelder altså å bevare roen og få henne til sitt og bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar