tirsdag 25. september 2012

24.09 Apporteringsforberedende valpekurs kveld 6





Carmen og jeg dro litt tidlig til kurset og rakk en kort liten treningsøkt i skogen. Etter helgens prøve hadde jeg bestemt for å se om jeg kunne få fram noe uro ved føttene. Hadde tatt med de kuleste dummyene Carmen vet om - de med pels - og ”strødde” dem rundt omkring.

Men, neida - ingen uro å spore. Det er jo dette som er utfordrende - en må skape en treningssituasjon som får fram de samme unotene som kommer fram på prøve, - for så å korrigere det. Nettopp DET som var så fantastisk på A-prøve kurset hos Birgitta - at vi fikk den muligheten!

I kveld hadde jeg nærmest ”fri” på kurset. Dette siden vi hadde teori og demo av Utstilling, Lydighet og Agility. Øivind hadde satt opp en Agiltybane som valpene fikk prøvd seg på.

Artig å se hvordan noen som i utgangspunktet var ganske motvillig til å gå gjennom tunellen etter bare ett forsøk fikk skikkelig grep om det, og helst ville løpe gjennom gang etter gang.

Ellers fikk vi naturlig nok en liten diskusjon på dette med å kombinere lydighet og jakt. Ja, akkurat det er det jo veldig mange meninger om. Jeg må jo si at jeg ser mange eksempler på folk som gjør nettopp det. Men, vet ikke om noen i Norge som har nådd langt i begge grener. Og med langt mener jeg ikke ”bare” å konkurrere på elitenivå i begge grener, men faktisk også å få førstepremier.

Jeg tror det er få som er virkelig gode hundetrenere på begge disipliner. Også tror jeg det krever en enda høyere kompetanse å kombinere det. Klare å tenke på ”alt” fra valpen er liten - alle feller som i den ene grenen kan være bra å trene, men i den andre kanskje en katastrofe.

 

1 kommentar:

  1. http://www.kjerrbergliaa.net/ajax.htm
    Lydighetschampion og Jaktchampion - i Norge : - )

    SvarSlett