onsdag 31. august 2016

30.08 Dirigeringstrening i fellesskap





























Vi var to ekvipasjer som møttes på det ferdigtreska jordet i dag. Og jeg lurte på hvor mye Petra huska av det vi tross alt har brukt litt tid på i det siste. Alt blir jo litt vanskeligere når det er flere hunder til stede.

Vi la det opp sånn at vi satte ned en gjerdestolpe med et område i hver sin ende av en lang åkerkant. Områdene ble altså ved de to hjørnene, og det burde ligge til rette for å unngå at hundene på sin ferd skulle henge seg opp i den enda ikke treska åkeren og begynne å søke der. Ønskelig altså at de bare brukte den utreska åkeren som en rettesnor å løpe langsmed.

Så hadde vi utgangsposisjon ca midt på denne linja og hundene fikk veksle mellom å nærsøke på bittesmå dummyer vi snek ut og løpe langt til siden.

Petra var skikkelig god på å forstå at hun skulle løpe langt til siden - ingen nøling, selv om hun da på forhånd hadde holdt på med nærsøk til begge sider. Nærsøket så jeg var litt utfordrende å holde tight nok, - det var fristende både for Petra og den andre hunden og gi seg ut i åkeren for å søke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar