torsdag 18. august 2016

16.08 Ny runde med nærsøk og sidedirigering












Ja, gårsdagens trening viste definitivt at dette trenger hundene mer trening på. Dessuten viste det tydelig at de trenger litt forskjellig påfyll - Carmen må bli bedre på nærsøk og Petra bedre på å slippe området.

Jeg brukte nok en gang gjerdestolper og la ned apporter langt ut til sidene og veksla på å sende ut til disse og på tennisballer som var lagt ut rett ved hunden. Tenkte veldig bevisst på hvordan jeg gav signal. Tenker at på nærsøk til siden har jeg «kortere» arm ut til siden enn når jeg sidedirigerer. I det siste tilfelle streker jeg armen helt ut til siden, og tar dessuten et skritt i riktig retning og beveger armen. I tillegg er det jo fløyte på nærsøk og høyre/venstre på sidedirigering. MEN, tror at kroppsspråket er veldig avgjørende for at det skal bl riktig, og selvsagt at hunden sitter stille lenge nok til å få med seg hva kommandoen er.

Jeg begynte med å trene Carmen. Hun var VESENTLIG bedre på nærsøk enn i går. Artig å observere at hun tilsynelatende i et brøkdel av et sekund tenkte «løpe langt», men før hun helt rakk å avslutte det første galopp-spranget bråbremsa hun og satte på nesa.

Petra var også flinkere i dag - klarte bedre å slippe området der hun hadde søkt etter tennisball mange ganger. Kjempegøy å se sånn tydelig effekt av treningen.



For øvrig avslutta jeg økta med Petra med vilt - kråke og and.



Ellers har jeg vel ikke nevnt den store nyheten – jeg har kjøpt meg nytt fotoutstyr! Her i forrige uke sa nemlig objektivet gjennom de siste 8 årene takk for seg. Det gav liksom etter og mista all motstand. Kunne bare snurres rund og rundt, lett akkompagnert av en slags fjærende rar lyd. Dessuten skrangla det stygt når jeg rista på det. Ødelagt og utslitt, altså.

Strengt tatt kunne jeg jo klart meg videre med det gamle kamerahuset, men det er noe med når en først er i gang med å bytte utstyr…. Dermed ble det nytt hus også.

Og nå storkoser jeg meg med å ta bilder. En veldig stor forbedring på kvaliteten. Dessuten er det kjempegøy å ha et objektiv med rekkevidden 16-300, kontra 18-200 som jeg hadde før. Objektivet er Tamron. Når det gjelder kamera holder jeg meg fortsatt til Nikon. Har kjøpt meg D5500. 




Jeg har jo selvsagt ikke klart å sette meg grundig inn i alle muligheter enda, men det finnes litt av hvert av «scener» og innstillinger som kan velges. Da jeg holdt på med trening og fotografering i dag kom jeg nok uforvarende borti en innstilling som gav de reneste maleriene av noen bilder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar