onsdag 3. august 2016

01.08 Vilttrening og høysommer





Ja, etter en uke med trening på dummy og tennisball, er det bare å ta fram «likene» fra fryseren. Både Carmen og Petra skal på prøve med vilt framover. Dermed stod både kråke, måke og and «på menyen» på dagens lille trening i skogen.

Petra fikk prøvd seg på sidedirigeringsøvelsen vi lærte i Hemsedal. Jeg stilte meg foran henne og la ned et vilt rett ved siden av henne. Så måtte hun sitt og bli, mens jeg gikk noen meter unna og la ned dummy rett ved siden av mine ben. Hun skulle altså hende den ved siden av seg selv. Dette var tydeligvis utfordrende nok uten noen progresjon. Det skal sies at det jo ble mye viltfert i området etterhvert, og dessuten syntes de ikke godt visuelt sett. Ideelt skal en vel ha lite vegetasjon og tydelig synlige dummyer i startfasen av dette.

Men, det ble en slags kombinasjon, da, - av trening på vilt og signaler.

Muligens av latskap, men jeg trente felt til slutt. Så fikk jeg litt enkel melngdetrening på begge damene på opptak og innkomst med vilt. Synes jeg ser at Petra er mer spontan og har bedre opptak når hun vet det ligger flere ute.











Ellers er det vakkert om dagen. Deilig vær, med passe temperatur og grønt, kombinert med begynnende modning på kornet. Høsten nærmer seg, men da kommer også åpne jorder. Hver årstid sin sjarm, ja, - bortsett fra vinteren, da, selvsagt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar