fredag 26. august 2016

24.08 Forstyrrelsestrening










Etter en sykkeltur med begge hundene var kvelden delt opp i to separate økter.

Jeg begynte med forstyrrelsestrening med Carmen. Vi tok en tur på senteret og observerte noen ekvipasjer som trente lydighet. Dessuten var førerne så greie at de hjalp meg ved å oppsøke oss og snakke fristende til Carmen, samt holde ut godbiter.

Veldig interessant å observere Carmens reaksjon – du verden, så totalt annerledes hun er enn Petra. Carmen er virkelig føyelig, selv om selvsagt har tatt seg litt til rette med uvaner og middelalder-nykker, så er hun likevel først og fremst lydhør for mine ønsker.

Etter noen gangers korrigering hadde hun fatta poenget totalt. Det er ikke lov å forlate foten eller strekke seg etter fristelser. En skal faktisk bare forholde seg rolig ved foten til føreren hele tiden, uansett hva som skjer rundt. Det var tydelig å se at hun konsentrerte seg om å gjøre rett og tydelig valgte bort fristelsen til fordel for å bli ved foten min.

I motsetning til gress-spising er altså dette med å forlate foten og gå bort til noen, en uønska atferd som det har vært veldig lett å få fram på trening.

Håpet er jo nå at dette bildet kan vedvare når vi kommer på jaktprøve– at det er helt forbudt å forlate foten unntatt når en får beskjed om å apportere…. Men, om det jeg driver med om dagen får noen effekt på vegetasjonsspisingen, er jo en annen sak…. Tror jeg må ta meg flere turer ut i skogen med fot og stopp i nærheten av noe fristende. Kanskje gå litt langt….

Etter runden på senteret gikk ferden videre til treska jorde og trening med Petra og en annen ekvipasje. Vi brukte gjerdestolper og trente firkanten. Kombinerte med å veksle på søk og sidedirigeringer.

Petra hadde dessverre noen runder hvor hun stakk av fra fot. Som sagt, - denne hunden er totalt annerledes enn Carmen. Lite bekymra for om det er galt det hun gjør.

Ellers fikk vi se med begge hundene at det (selvsagt) er vanskeligere å gå ut/bak enn til siden. Og det er jo velkjent fra elitehunder også, så desto større grunn til å terpe dette hundrevis, kanskje tusenvis av ganger.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar