mandag 15. august 2016

14.08 Ut/sidedirrigering i høyt gress



















Timotei-åkeren er altså ferdigtreska, men det står ganske mye igjen av planten - bare toppen med frøene som er borte. Dermed passer det ypperlig å trene der.

Vi møttes tre ekvipasjer i dag. Carmen fikk vente hjemme, og jeg tok altså med meg Petra.

Vi begynte med å lage ett og ett område, - alle i kanten mellom jordet og skogen og sånn at de dannet en trekant ift hverandre. Hundene fikk hente hver sin apport ved vanlig sending til området og så ut/bak-sending. Etter å ha gjentatt dette for alle områdene med alle hundene, tok vi en økt hvor én og én hund ble sendt til siden eller ut/bak til områdene.

Nok en gang var Petra kjempeflink til å gå riktig. Men, jeg strevde litt med henne i begynnelsen, mens jeg la ut områdene. Da ville hun nemlig knalle avgårde inn i buskaset og lete.

For øvrig avslutta med med en kort økt med vilt.

Petra har ikke alltid perfekt vilt-behandling. Mangler litt på spontaniteten i opptaket. Jeg håper at mengdetrening skal gjøre mester.








Hjemme igjen med Petra fikk hun vente hjemme mens jeg tok en treningsøkt alene med Carmen.



Avslutta en perfekt helg på terrassen med noe godt i glasset og min nyeste hundebok. Og reflekterte litt over min fantastiske fritid.


Jeg kunne i grunn klart meg med bare å ha sånn fritid og helger som jeg har hatt de siste dagene. Være sammen med venner og familie, spise sushi på restaurant, vakkert sensommervær, trene hund med «retrieverfamilien», slappe av på terrassen og skue hagen. Hvis dette fortsatt er status om 15 år, blir jeg en lykkelig pensjonist.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar