tirsdag 25. november 2014

22.11 Først Petra, så Carmen






Jeg var så heldig at fellestreningen ble arrangert i nærområdet i dag. Dermed var det enkelt å ta en økt med Petra i det samme nærområdet og til og med få med treningskompisene i nærheten som har unghunder. Så ble det altså formiddagsøkt med Petra sammen med to andre ekvipasjer. Og ettermiddagsøkt med Carmen sammen med fire andre ekvipasjer.

Unghundene fikk prøvd seg på markeringer med brutte forventninger.

Vi prata en del om det med lugn ved fot. Petra var nemlig faktisk mettopp det. Selv om hun ikke hadde fått løpe en time i skogen før trening. Tror jeg overfører veldig mye bra sinnsstemning til henne ved å være i modus ””du er bare her ved foten min, jeg stiller ikke så store krav til posisjon”. Og altså la være å mase på detaljer. Ikke si ”fot, Fot, FOT!!”, men bare tusle rundt og la henne følge meg.

Petra fikk være i bilen da det ble de stores tur. For første gang tok jeg sjansen på å ta på henne et dekken. Temperaturen var noen få plussgrader, men det kan jo være greit å få litt klær på når en blir satt i bilen etter aktivitet. Jeg var spent på om hun skulle omorganisere dekkenet, men faktisk hadde hun det fortsatt på seg og i hel tilstand da jeg kom tilbake til bilen senere.


 




Carmen var ganske så flink i dag. Lange markeringer i vanskelig terreng på hogstfelt. Og også noen fremmadsendinger over kvist og kvast. Dvs hun tok feil dummy én gang, men det var vel den sløve førerens feil. Jeg trodde hun hadde markert bedre enn hun hadde, og var altfor sein med å gripe inn, sånn at hun tok en dirigeringsdummy isteden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar