mandag 10. november 2014

03.11 Gøy med hund






Etter at kontoret mitt ble hundesikra i høst har Petra vært der mens jeg har vært på jobb. Med alt av bokhyller behørig gjerda inn, og kun en stressless og hundesenga si tilgjengelig, tenkte jeg at det var trygt.

Dvs det stod en pianokrakk på rommet også. Dessverre. Dessverre, fordi hun for nesten et år siden gnagde litt på nettopp den krakken. Nå har krakken stått på rommet for å holde noen av “inngjerdingsgrindene” på plass. Men, den stod med den skada delen inn mot bokhyllene.

På ettermiddagen fikk jeg se på webkamera at noe foregikk i heimen, så jeg forta meg hjem. Og FOR et syn som møtte meg. Pianokrakken var fullstendig herpa. Men, det verste var at hun også hadde gått løs på stresslessen som stod der.

Huff og huff. Helt forferdelig at hun driver med sånne ødeleggelser i en alder av snart 2 år. Dyrt. Masse arbeid å rydde opp. Farlig. Og selvsagt veldig, veldig dumt å få sånne erfaringer. Jo flere sånne minner, jo mer sannsynlig at hun gjentar det.

Dette var fjerde gangen hun gikk berserk med noe med skumgummi-innmat. Først var det madrass i bilburet da hun var fem måneder. Så var det den nevnte pianokrakken da hun var ca et år. Biabedden da hun var litt over et år. Og så nå, 8 måneder etterpå - pianokrakk og stressless.

Jeg tror at hun på en måte bare fortsatte med stresslessen siden hun var så godt i gang. Hadde ikke den elendige pianokrakken stått der inne hadde antalig ingenting skjedd!

Ja, nå er det bare å prøve å finne ut om ermlenet på stresslessen lar seg reparere eller skifte ut, da….

På ettermiddagen ble det tur langs den vanlige ruta, før jeg dro på fellestrening med Petra.

Det ble jaktlydighet og litt apportering på en opplyst plass. Vi erfarte at det ikke skal mye til for å vekke disse unghundenes nysgjerrighet. Nok å gå bort og rote litt i gresset, og så gjøre et forsøk på å gå fint fot forbi. Vanskelig syntes Petra.

Ellers ble det fremmadsendinger og vi introduserte to områder. På slutten la vi ut uten at de så (på et område de hadde vært på flere ganger), så kasta vi til et annet sted, men sendte dem på fremmadsending.

Denne øvelsen klarte begge unghundene suverent!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar