søndag 1. januar 2012

31.12 Nyttårsaften






Det ble en nyttårstrening med Carmen på jordet i dag. Vi trente fremmadsending til kjent område.

Selv om hun fyker av gårde i stor fart, er det likevel tydelig at hun etter flere utsendinger lurer litt på om det virkelig er flere der ute. Så, det er bare å fortsette å trene.

Tradisjonen tro ble også denne nyttårskvelden feiret hos gode venner i Sarpsborg. Carmen oppførte seg helt eksemplarisk. Først var hun bak et stengsel når kveldens andre hundegjest ankom; - den tibetanske terrieren Nellie. Så fikk de hilse litt på hverandre gjennom stengselen før jeg fjernet det. Carmen bare lå der i biabedden sin, og Nellie var ikke så veldig interessert i Carmen (mer i matrestene på kjøkkenet!).

Rakettene takla også Carmen veldig bra. Det så ikke ut som hun brydde seg noe særlig om enorme mengder med drønn og lysglimt.

-----

Ja, så var året 2011 over, da, et år preget av hundeaktiviteter, men uten de helt store resultatene på prøvefronten. Carmen og jeg har brukt året i Åpen klasse, og planen var liksom å bli ferdig med denne i løpet av året. Vel, sånn gikk det altså ikke, tredje premie var det beste vi klarte. Det viste seg at både Carmen og jeg trengte prøveerfaring, og jeg har helt klart lært mye av dette årets starter.

Den artigste prøveopplevelsen var helgen Carmen og jeg dro til Danmark, bodde i campinghytte og fikk med oss to flotte prøver.

Hundeferie i Hemsedal hørte også med til årets opplevelser, et fast innslag hver sommer. En herlig uke, med gode hundevenner, flott kurs med Johnny Henriksen og fest om kvelden.

Så har vi fått med oss fem Workingtester, både som avslutning på Hemsedalsuka, deltagelsen i NLM (norsk lagmesterskap), Mesterskapshelgen og klubbmesterskap både i Oslo og Østfold. Årets beste resultat ble i Hemsedal, med 85/100 poeng.

Et av årets store høydepunkter var turen til England som observatør på The Championship, og Englands beste retrievere i aksjon.

Noe kursvirksomhet har det også blitt, selv om det ikke har vært så mye som i fjor. Vi var deltagere hos dyktige instruktører, både Jens Palmqvist, Birgitta Staflund-Wiberg, Johnny Henriksen og (ettersøkskurs hos) Lisa Falck. I tillegg har vi vært observatører på kurs med Roger Philips og Øyvind Veel.

Et par jakter har det også blitt med Carmen; andejakt i oktober og fasanjakt i desember. Ingenting å si på verken viltfinnerevnen eller motet hennes i sånne sammenhenger!

Og ikke minst har jeg vært initiativtager til et fantastisk treningsfellesskap med andre Åpen klasse ekvipasjer dette året, med jevnlige treninger helt fra våren og ut året. Det er flott å ha en sånn hyggelig gjeng å trene sammen med, både for det jaktlige og det sosiale.

En del arbeid i jaktkomiteen ble det også i løpet av året, faktisk er det nå 5 år siden jeg ble med i jaktkomiteen i Østfold. Et meningsfylt arbeid hvor jeg får brukt organisasjonstalentet mitt Jeg har blant annet fått prøvd meg som instruktør på to kurs i avdeling Østfold, og ser at instruktørutdannelsen kommer godt med.

Da gjenstår bare å ønske alle trivelige blogglesere et riktig Godt Nytt År!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar