søndag 22. januar 2012

21.01 Vinteren har kommet









Ja, det måtte jo skje før eller siden, at vinteren kom. Men heller siden enn før! Og jeg skal ikke klage, det har jo vært mulig å trene hele tiden fram til nå.

Så går det jo an å bli klimaflyktning til syden, altså reise til Østfold på trening, siden det er mindre snø sørover. I dag ble jeg med på trening med Østfold-gjengen. Selv om det blåste en del, fant vi oss et fint jorde midt i skogen, slik at vi hadde le.

Ellers fikk Carmen løpetid i dag, omsider! 8 måneder og 11 dager siden sist. Dette er nesten 2 måneder lengre intervall enn det minste hun har hatt. Neimen ikke lett å forutsi når høstens løpetid kommer da… et eller annet sted mellom begynnelsen av august og begynnelsen av oktober….?

Informasjonen om at Carmen hadde løpetid avstedkom litt forskjellig reaksjon fra treningskompiser med hannhund. Noen holdt lang avstand, mens andre gjerne ville gå så nærme Carmen som mulig for å få trent nettopp på at hunden skulle ha oppmerksomheten på oppgaven og IKKE på en løpsk tispe.

Faktisk var vi 9 ekvipasjer som trente og et par som satt og så på. Vi begynte med å legge ut noen områder. Så gikk vi på linje, det ble kasta markeringer, og vi skifta på å sende hunder til områdene og på markeringene.

Ett av områdene var litt vanskelig. Da måtte de nemlig gjennom skogen (og motstå fristelsen til å gå i søk) og videre ut. Første gang Carmen prøvde dette ville hun først til et annet område, og jeg måtte kalle inn og prøv på nytt. Med et par ekstra ”gå” gikk det fint på andre forsøket.

På slutten lagde vi et opplegg hvor de fire ytterste hundene på linja jobba samtidig. Det ble kasta en markering for den ytterste, og de neste tre ble sendt til hvert sitt område. Skikkelig kul trening, og gøy å se at hundene fungerte så bra.


Jeg syntes nesten litt synd på Carmen når hun bråstoppa på en annens stoppsignal. Men, dette er jo også sånt de må lære seg.

For øvrig imponerte Carmen med å være knepptyst og kul hele dagen. Det eneste gale hun gjorde var at hun var ekstremt opptatt av å få markere der hannhundene hadde tissa. Hun bare SKULLE tisse oppå der. Det er jo sånt en må regne med når hunden er løpsk, kanskje, men hun fikk altså beskjed om at det ikke var lov.

En fantastisk dag tross både vind og snøvær. Bra det er andre som er like gale som meg selv, og vil ut og trene hund uansett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar