mandag 30. januar 2012

29.01 Deilige, snøfattige Østfold









Ynni

Doris

Cari


Dagen starta med en tur på jordet sammen med den 11 årlige niesa og Carmen. Niesa fikk prøvd seg som hundefører. Det som var moro var at Carmen hørte på henne. Hun satt fint og venta på kommando på markeringene og returnerte med dummyen, og avleverte fint. Dvs på vei hjem saktna hun farte noe og kasta et blikk på meg. Men, så var det som hun tenkte at nei, det var jo fra hun minste at jeg ble sendt ut, så det er nok HUN som skal ha dummyen.

Etter å ha fulgt niesa på bussen, ble det fellestrening.

Fantastisk å kunne dra til Syden på jakttrening. Ikke at det er mye snø i Ås, altså; - det er vel rundt 5 cm. Men, på jordene på Grålum var det jo ikke mer enn 1 stakkars cm med snø. Nærmest bare litt hvitfarge på jordet, og ikke til hinder i det hele tatt for treningen.

Vi starta med jaktlydighet på jordet. Det var flere unge hunder med, så greit å starte litt pent.

Vi la ut noen områder. Varierte med å gå fot, sitt og bli, og innkalling, og å sende til områdene.

I økt to fortsatte jeg med Carmen sammen med et par av de andre. Vet ikke om Carmen hadde brukt opp all konsentrasjonsevnen eller om hun bare har huet fullt av fluer (hormoner!) for tiden, men hun fant på mye rart.

Spesielt var hun ekstremt opptatt av å tisse. Selv om tanken var tom, skulle hun altså absolutt markere. I tillegg var det litt lyd i henne, og det har det jo ikke vært på kjempelenge.

Jeg hadde vel litt følelsen av å kjempe mot naturen, kanskje sånt en må regne med når en trener med en høyløpsk tispe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar