søndag 27. november 2011

26.11 Herlige jorder!




Luksus å ha bekjentskaper i nærområdet og få lov å invitere inn treningsgjengen til flotte jorder å trene på. Den jaktinteresserte grunneieren har avtale med de som forpakter jorda at den ikke skal pløyes før de sår på våren.

Vi begynte med jaktlydighet på linje, fire-fem ekvipasjer. Så fortsatt fire av oss med hovedtema stopp og gå i den retningen jeg bestemmer. Dette etter ”mal” fra kurset hos Øyvind Veel. Men, siden vi ikke hadde noe gjerde, brukte vi et smalt område med kratt mellom to jorder som terrengskifte og ”stoppested”.

Der la vi ut på et par steder under noe kratt. Så stod kasteren på det borteste jordet og kasta i skogkanten. Oppgaven var å sende hunden, stoppe den ved krattet og nærsøk. I neste runde endra vi på det ved ikke å legge ut noe i krattet, kaste på det borteste jordet, for så å kasta på det nærmeste jordet når hunden stoppa.

Det var selvsagt litt varierende hvor bra stopper vi fikk til, både fra hund til hund og fra gang til gang. Jeg var ganske så fornøyd med Carmen. Om hun ikke bråstopper, så i hvert fall bråsotter hun ned farta. Hun var også flink til å sette seg, ikke bare stå.

Etter mye styring avslutta vi med dobbeltmarkeringer på linje. Dette synes jeg er vanskelig. Det er nemlig naturlig for den sorte torpedoen å beinfly ut til den ytterste først, også husker hun ikke helt den nærmeste.

Har en tanke om at jeg kanskje skal ta en periode med dobbeltmarkeringer i vinkel og terpe på at hun skal hente den først kasta først, og så se om det lar seg overføre til dobbeltmarkeringer på linje.

Vi avslutta med en prat og en kaffekopp på stolsekken. Prinsessen kveila seg sammen i Jervehiet sitt, sukka dypt og la seg til å sove. Det tar på med jakttrening når en har vært så lenge sykemeldt.

Og poten, - ja den er altså fortsatt på bedringens vei. Jeg holder nøye øye med det bittelille gjenstående såret med skorpe midt i. Vet ikke helt hvordan det går med det. Når det gjelder ny tredeputehud, ser jeg at det blir mer og mer av det for hver dag som går.

Ellers var Carmen veldig behagelig å ha med å gjøre i dag. Hun var kul, tyst og stadig. Skal nok ikke se bort fra at det har vært bra for henne med en sykemelding og mye passivitetstrening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar