onsdag 16. november 2011

14.11 Tåkete fellestrening


Det var min tur til å ha treningsansvar i dag. På forhånd hadde jeg drevet litt rekognosering rundt her på Ås for å finne den beste opplyste plassen uten folk/biler. Og fant faktisk et veldig fint sted å trene, med både litt høydeforskjeller, gress og skogkanter; - og ikke minst med mye lys.

Dermed møttes vi altså til jaktlydighetstrening. Riktignok var det tjukk tåke, så belysningen til tross var det temmelig dårlig sikt.

Vi begynte med å gå fot på linje, med noen vendinger, sitt og bli, og kasta uten at hundene fikk hente. Så stilte vi oss på linje, den som stod på den ene ytterkanten kasta en dummy opp på en gressbakke. Så kasta vi alle hver vår dummy rett framfor oss, slik at det ble en slags allé med ekvipasjer på den ene siden og dummyer på den andre. Den som hadde kasta dummyen på ytterkanten skulle så gå fot gjennom ”alleen”.

Videre trente vi på utsending og det at hunden skal snu seg riktig vei. Og også at hunden skal skille på side - og utdirigering. Små, enkle øvelser, kanskje, men absolutt noe det var greit for hundene å få terpet på.

Carmen fikk altså være med på alt i dag, - jeg tok sjansen på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar