lørdag 12. november 2011

12.11 WT












Så var dagen kommet for avslutningen av jaktcupen og avdeling Østfolds Working test. Jeg hadde jo håpa på at såret til Carmen skulle lukke seg helt til denne dagen, men det var altså fortsatt et ertstort sår igjen. Hun ble behørig bandasjer og jeg håpet det beste.

Carmen og jeg starta i Åpen klasse i dag.

Hovedinntrykket var en prinsesse som var sprudlende glad over endelig å få apportere. Hun var 100% tyst, stadig og konsentrert. Også hadde hun noen æresrunder som gjorde at det ble litt trekk i poengene. Det skulle jo noe til å slå fjorårets sum på 91 poeng. Men, det ble faktisk 80 poeng i dag og sjette plass. Vinneren fikk 87, så det var altså veldig jevnt i toppen.

Siden jeg valgte å gå ned en klasse (ift deltagelsen vår i cupen), telte ikke dagens resultater til cupen, så poengsummer der på 36 poeng forbigår jeg i stillhet!

Men, det var altså Working testen det handla om i dag. Vi begynte på post 1 med en blind dirigering på 30 meter. Jeg måtte stoppe henne et par ganger og vi endte på 15 poeng med Charlotte som dommer.

Post 2 var en dobbeltmarkering. Carmen markerte helt suverent på den første og flytta fokus med at jeg flytta litt på meg, og markerte også nummer to perfekt. Her var det ikke mye å trekke, sa dommer Alf Roger, og det ble det 19 poeng.

Post 3 var en dobbeltmarkering på linje. Den nærmeste ble kasta sist. Den første forsvant for øvrig over en skråning. Carmen markerte også her suverent på den nærmeste. Da hun skulle ut på den lengst ut, hjalp jeg henne med et ekstra ”gå” på vei ut. Hun tok en liten runde på kanten av skråningen, men jeg hadde is i magen og lot henne lete selv. Dette berømma dommer Anna meg for. Carmen hadde en liten æresunde på vei hjem, i retning dommeren, og det ble 15 poeng.

Post 4 var dagens vanskeligste. Og det som var vanskelig var fotgåingen. Det var nemlig veldig ulendt. Først skulle jeg gå fot med Carmen til et merka sted inni skogen. Raka vegen var opp en bratt kneik og gjennom noe buskas. Jeg valgte å gå så rett fram som jeg klarte, for jeg regna med at det da ble lettere for henne å løpe rett ut. Som tenkt, så gjort, men det var som sagt vanskelig å gå, og det var dårlig fotgåing på Carmen. Etter å ha lagt ut dummyen gikk vi tilbake, over veien, og det ble kasta en markering ut på jordet. Så skulle dirigeringen inn først, og deretter markeringen. Hun huska begge godt, men hadde også her æresrunder, og vi fikk 15 poeng av dommer Anders.

Siste og femte post var hos dommer Jens. Carmen skulle sitt og bli mens jeg gikk ut og la ut en dummy. Mens jeg var på vei tilbake til Carmen gikk det en markering 90 grader til siden for henne. Så skulle hun hente markeringen først, og deretter dirigeringen. Dirigeringen gikk veldig bra. På markeringen lette hun litt, og vi fikk 16 poeng.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Tross alt har hun vært sykemeldt i nesten 5 uker, og har trent nærmest ingen ting. Ikke så rart hun var litt spretten og ekstra apporteringsglad i dag. Synes hun markerte veldig bra. Og hun huska godt. Så kunne foten vært bedre. Og avleveringen kunne vært mer direkte.

Vel hjemme var jeg spent på hvordan det hadde gått med såret hennes. Det så heldigvis bra ut! Ellers var det godt å observere at Carmen krølla seg sammen i biabedden og så mer fornøyd ut enn på lenge. Det var en annen måte å slappe av på enn det hun gjør når hun bare er vanlig rolig og grei inne. Nå var hun rett og slett ordentlig sliten. Det er sånn det skal være, denne sykemeldingen er jo bare en unntakstilstand.

Håper virkelig potehuden blir fort bedre, så vi kan komme ordentlig i gang med trening igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar