mandag 15. februar 2010

15.02 Unghunds Derby

Flere bilder av Emma og Carmen fra isen igår





Dermed er det gjort - jeg har meldt på Carmen til det svenske Unghunds Derby i Småland i juni. HEJLP! Det kjennes litt skummelt, det må jeg innrømme.

Det som er gøy er at så langt er 5 av søskenflokken på 9 hunder påmeldt - altså fire av Carmens søsken (minst!) skal også være med. Så vi blir ikke ”alene” der borte. Målet er ikke å få noen høy poengsum eller bli med i finalen, men å ha det gøy. Trene på å lese hunden, gjøre de riktige beslutningene for den unge hunden i prøvesituasjon. Trene på å få egne nerver under kontroll, kanskje?

Carmen kommer jo til å være bare så vidt over 14 måneder på konkurransetidspunktet. Mange er jo nærmere 2 år av ”konkurrentene”. Og ikke minst er det garantert mange drevne hundeførere.

Uansett - trening må det jo bli framover. Og det er masse det går an å holde på med selv om verden er dekket av snø. Fot, fot og mer fot - i ro og lugn, uten stress, det er målet. At foten skal være det tryggeste og mest selvfølgelige stedet for hunden å være. Uten mas eller kommandoer - men helt på ”autopilot”.

Det ble en tur med Carmen til ”skoleplassen vår” i dag også. Greit å få gått noen kilometer, og ha en treningsøkt midt i turen. Vi fortsatte ”opplegget” fra søndag med sitt og bli med dummy i munnen. Innkalling og prøve å få til en sivilisert og hoppfri inngang/avlevering. Ikke så lett når en er halvt kenguru, synes Carmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar