fredag 11. juni 2021

10.06 Ideer ut i livet

 

Etter privattimen på tirsdag har jeg tenkt mye og i dag prøvde jeg å sette noen av ideene ut i livet.

 

Det er jo ikke det at vi IKKE har trent passivitet.... Du verden så mange timer jeg har tilbragt i skogen med Peder uten å gjøre noen ting, - bare venta på at han skulle roe seg. MEN, jeg må innrømme at det er lenge siden vi har hatt den type trening. Jeg følte aldri at jeg fikk noen særlig suksess med det og gav vel mer eller mindre opp underveis.

 

Men, en kan jo erfare i hundetrening at noe som ikke funka for noen måneder siden kan funke nå. Så, tror jeg skal gjøre noen fler forsøk med den type passivitetstrening.

 




Ellers fikk jeg en ny idé ifm ut av bilen. Selv om jeg har brukt ufattelig mye tid på det (også) - med diverse variasjoner over kjøre til et sted, stoppe, uten å ta ham ut av bilen, ta ham ut av bilen, bare trene fot, putte ham i bilen igjen. Blåse i all lyden han lager, bare slippe ham ut, klikker og leke osv osv, så er han fortsatt veldig urolig ifm at jeg kjører bil til et sted. Spesielt ifm at vi stopper opp. Her også har jeg vel mer eller mindre kapitulert - ingen ting har jo hjulpet.


Generelt har jeg inntrykk av at Peder er mest konsentrert, fokusert og sikker når han har en oppgave. Så, hva hvis jeg omgjør hans ventesituasjon i bilen til en oppgave? Så lenge burdøra er stengt behøver han jo ikke å konsentrere seg om noe. Men, det blir annerledes med døra åpen. Da må han konsentrere seg om å bli i buret.


Så, i dag trente vi på at han skulle sitte i bilburet med åpen burdør - på et par-tre forskjellige steder. Dessuten tok jeg fram campingteppet og vi slo oss ned på en gressplen for litt ro-trening. Nytt i dette var at jeg “brøt av” med litt fot- og apportering før ny økt med ro. Veksle mellom passivitet og aktivitet, altså.


Tok også en tur i Ås sentrum for litt fot-trening med forstyrrelser.


Siden Carmen var hos kiropraktor i går, var hun sykemeldt fra noen aktivisering i dag.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar