tirsdag 21. februar 2017

18.02 Liten og stor stjerne










Veldig greit når det går an å få trent Petra før de store stjernene. Vi var to stk på trening i dag og holdt først på med "vifta". Dette synes jeg jo Petra og jeg har fått til bra på egen hånd. Og at mye også har gått veldig bra hos instruktør i det siste.

Men, det går opp og ned, og treningen i dag går inn i historien som en av dagene det gikk ned. Petra både knalla, spiste snø og rådyrbæsj og var vanskelig å få kontakt med. Da må en jo rett og slett ha litt tålmodighet og tenke at dette ikke helt var dagen hennes.

Så går det jo an å si mye om en jakthund som velger å spise rådyrbæsj framfor å hente dummy. For Petras del tror jeg ikke det handler om manglende jaktlyst, men at hun pga epilepsi-medisinen sin faktisk er unormalt sulten. Det virker også som stoffskiftet hennes varierer litt, og nå er hun inne i en periode hvor det er veldig høyt, hun forbruker mye energi, og må ha mye mat for å holde vekta.

Hun gikk ned 2 kg i jula (jada, eieren var nok litt uoppmerksom på at alle turene og løpingen gjorde henne så tynn), så har jeg etter jul prøvd å få lagt på henne. Nå har hun lagt på seg 1 kg etter i lang tid å ha fått 750 gram V&H om dagen (Carmen får 500 gram). Må kanskje kjøpe noe høyenergi-for hun kan få i tillegg.

Petra fikk ligge i bilen med dekken, sauseskinn og dieselvarmer på, mens det ble Carmens tur til å trene.


















































Vi var hele åtte ekvipasjer på trening i dag (den ene var gått da gruppebildene ble tatt), og hadde en veldig artig trening. Noe dagens ansvarlige kalte "circle 8". Litt artig siden vi som sagt var 8 på trening, og at ansvarliges hund Ronja faktisk fylte 8 år og ble veteran i dag.


Vel, vi ble delt opp i fire grupper og stod to på hver "post", som i hjørnene av en firkant. Så hadde vi først en runde hvor én fra hver gruppe kasta dummy og den andre henta (fra kastet på en annen post). I neste runde ble det motsatt, at forrige rundes medhjelper nå var den som skulle hente.


På hver post var det litt forskjellige oppgaver. Den første som ble kasta ble liggende igjen og skulle hentes som minnesmarkering helt til slutt, ellers var det et par direkte enkeltmarkeringer og en dobbeltmarkering. Hele tiden sånn at en kasta for en hund på en av de andre postene.


Så gikk vi runden rundt og flytta oss fra post til post, slik at alle fikk alle oppgaver. I første runde var det lite trøkk, ikke skudd og kun én hund av gangen. Så "fylte vi på" med skudd, det ble kasta når forrige hund var på vei hjem og etter hvert ble det kasta ut to dummyer av gangen. Økende trøkk for hver runde, altså.


Carmen klarte seg bra, markerte som hun normalt gjør og var også ganske lugn og fin.


Helt til slutt ble det hjemmebakt kringle og gruppebilde med bursdagshunden.


Med andre ord en super dag, med hyggelige folk og hunder.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar