onsdag 8. februar 2017

04.02 Innleid trener til stjernene


Som regel fikser vi selv fellestreningen i gjengen, men denne gangen hadde vi booket oss inn hos en trener som organiserte for oss. Ganske så luksus å komme til ferdig opplegg og ikke minst profft opplegg.

Før jeg dro hadde jeg en liten økt med Petra, siden lørdagskvelden som vanlig var fullbooka med besøk. Det gjelder jo å komme seg gjennom vinteren, og da er det å være veldig sosial en god forebygging mot vinterdepresjon!











Men, tilbake til fellestreningen. I dag fikk vi prøvd oss på kjente områder og markeringer. En av oppgavene var å sende på en fremmadsending på den andre siden av et område hvor det hadde vært kasta mange markeringer – og derfor var mye fert. Nå var det selvsagt litt enklere for hundene å følge etter når først én hund hadde vært der ute. Likevel, - det så ikke ut til at ferten underveis lagde så mye trøbbel for dem.

En annen oppgave gav mer hodebry. Vi gikk walk-up og fikk beskjed om å fortsette å gå selv om det ble kasta mange markeringer foran oss. Da vi kom fram og stilte oss på linje fikk vi se at området det var kasta i hadde litt høyere vegetasjon enn jordet ellers (sånn er det når treneren er grunneier og kan tilpasse jordene etter hundetreningshensyn).

Mens vi stod der på linje ble det kasta en markering oppe i skråningen på den andre siden av dette søksfeltet. Så skulle vi sende hunden på søk først, noe som viste seg å være veldig utfordrende for de fleste. Omtrent samtlige spant avgårde i stor fart, raste gjennom søket og ville opp i skråningen. Så de måtte stoppes, kalles hjemover og settes i søk.

Noe kan tyde på at mange av hundene rett og slett har for dårlig forståelse for selve søkskommandoen….

Til slutt skulle de over feltet og hente apportene oppe i skråningen.


Carmen, da? Vel, hun var ikke like mye på bærtur som på sist trening, men hun holdt litt på med egne greier/drittspising i dag.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar