mandag 13. februar 2017

13.02 Mer "vifte"-trening




Nå er det så lenge lyst at det går an å trene til ca 17.30 på en solskinnsdag som i dag. Carmen har dessverre vondt i en fot - tror det er en tå, så hun får ta det med ro noen dager.

Dermed ble det bare Petra som fikk trening i dag.

Jeg begynte med en øvelse fra forrige privattime. Gikk fot med henne, stoppa og kasta en dummy et par meter foran oss. Gikk fot forbi den et stykke videre, så nytt kast foran oss, og på samme måte med en tredje. Så snudde jeg og sendte henne på alle tre. Det begynte litt dårlig med at hun ville knalle på pelsdummyene jeg brukte, men så fikk vi taket på det.

Vi fortsatte med vifta. Det gikk delvis bra, men så begynte hun å knalle. Jeg fant ut at hun rett og slett regna seg ut til hva hun skulle hente. Øvelsen var blitt for forutsigbar, siden jeg gjentok mønsteret og sendte henne fra den ene ytterkanten og fulgte vifta. Dermed måtte jeg endre litt, så jeg tok en runde hvor jeg sendte henne på annenhver.

Det var helt tydelig at når hun ikke kunne regne seg fram til hva jeg skulle sende på, så satt hun og avventa pent signal. Det syntes på henne at hun måtte overlate styringa til meg, siden hun ikke visste hva som kom. Dvs inntil det bare var et par dummyer igjen, da knalla hun med et sånt «men, nå vet jeg hvor jeg skal»-uttrykk.

Dermed måtte jeg endre litt igjen, og gikk og la ut et par til, for så å sende henne på en annen. Et par gjentagelser av denne måten å gjøre det på, og det så nok en gang ut som hun overlot initiativet til meg.

Det er altså om å gjøre at JEG bevarer initiativet og styringa!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar