tirsdag 13. oktober 2015

11.10 EK Østfold - nok en smultring



Dermed var årets B-prøvesesong over - med en ny smultring i dag på avdeling Østfolds prøva. Selve prøva var veldig artig, med tre poster og tre dommere.

Carmen gjorde mye bra på markeringer, gikk supert fot, var tyst og nesten helt rolig ved fot (hun glapp litt på noe fristende kløver på den første posten).

MEN, på alle dirigeringene stoppa hun opp etter noen få meter og snudde seg, sånn at jeg måtte få henne videre utover. Dermed ble det skjeve linjer, og veldig mye unødvendig styring. Hm, en ny liten nøtt nå som jeg begynner å få ganske så god kontroll på roen ved fot....



Vel, vi begynte altså på post 1 hos dommer Grete Ranheim. Her var det seks ekvipasjer på linje i en Walk up. Det ble kasta markeringer annen hver gang på høyre og annenhver gang på venstre side. Vi flytta posisjon på linja stadig vekk, og henta til sammen én markering fra hver side, samt var passiv-hund i midten av linja.


Carmen måtte få litt hjelp på den ene markeringen. På den andre klarte hun oppgaven helt fint selv. Som sagt var hun litt frista av kløvergresset, men det tok ikke av, og hun beholdt roen ved fot.

Posten ble avslutta med at hundene etter tur fikk hver sin dirigering til noen forskjellige områder i skogkanten. Her gjorde Carmen altså en av flere “snurrer” i løpet av dagen. Sånn at det som kunne blitt en ganske lang rett linje, før jeg etterhvert sannsynligvis måtte har grepet inn fordi det ble skjevt, i stedet ble helt feil helt fra start. Etter mye strev fikk jeg beskjed om å kalle hjem.

Vi fortsatte til post 2 og dommer Lars Nordenhof. Her var vi også seks ekvipasjer, og stilte opp i skogkanten til en drive som gikk i skogen på den andre siden av et vegetasjonsbelte. Etter at driven hadde passert gikk det en markering ut i vegetasjonen Da den var henta gikk driven på nytt i skogen. Og sånn fortsatte det til alle hundene hadde henta hvert sin markering.

Mange måtte hjelpe hundene på markeringen, men Carmen løste det fint på egen hånd.

I neste runde ble annenhver hund sendt på søk og annenhver hund på en dirigering. Carmen nølte også her på utsending på dirigeringen, og det ble tull og skjev linje, og veldig omstendelig for å få dirigeringen hjem. På søket hadde nok ikke jeg helt forstått hvor langt ut hundene måtte, så jeg grep litt sent inn. Dermed ble Carmen løpende på åskammen fram og tilbake, inntil jeg fikk tatt tak i henne og styrt henne lenger ut.

Post 3 var hos dommer Kjartan Ingi Lorange. Her var det bare to ekvipasjer om gangen. Den ene hunden fikk en dobbelt oppgave. Det gikk først en markering, men en dirigering skulle inn først, og så markeringen. Når hund nr 1 var på vei hjem med den siste gikk det en markering til hund nr 2. Etterpå bytta vi plass.

Også her gjorde Carmen en snurr på vei ut til dirigeringen, men det var bare et brøkdel av et sekund før hun var på vei i full fart i riktig retning. På markeringen var hun i begynnelsen i litt feil område, men jeg lot henne utrede uten å gripe inn. På enkeltmarkeringen var hun ganske kjapp til å lokalisere dummyen i det vanskelige terrenget.

Selvsagt skuffende at vi på tross av 11 starter i EK i løpet av året og etter 3 år i klassen, fortsatt ikke har fått en eneste førstepremie. Men, det som er bra er at jeg begynner å knekke koden på uroen ved fot.

Hva som gjorde at hun både i går og idag snurra på utsendingene, vet jeg ikke helt. Jeg har jo ikke holdt på noe voldsomt det siste med å stoppe henne på vei ut hvis hun har gått skjevt.... Det var liksom akkurat om hun mangla motivasjon.

Vel, det er sikkert mange B-prøver i 2016, også, så vi får bare jobbe videre med prosjekt "Carmen skal få førstepremie". 



Mens vi venta på premieutdeling fikk for øvrig Petra slappe av i fanget. Litt stor fanghund, kanskje, men hun krølla seg fint sammen.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar