søndag 4. oktober 2015

04.10 Nydelig søndag i oktober
















Det er herlig med høst når været viser seg fra sin beste side. Vi var tre stk på jordet i dag - og tre retrieverraser representert. Temaet var feltsøk. En av treningskompisene hadde vært på kurs og fått litt tips til hvordan legge opp treningen.

Det foregikk med at vi satte opp stolper på jordet og gikk og vitra inn området, - dummy på slepe i tau og skudd. La ut tre stk.

I første omgang ble Petra sendt da det bare var én dummy igjen. Først knalla hun i utsendingen og da fikk jeg virkelig se hvor viktig det er med god tid og god kommunikasjon. Fordi hun bare løp avgårde hadde hun ikke oppfatta at det var søk, men bare løp rett fram. Så kom hun kjapt rett tilbake.

I neste omgang brukte vi mer tid, og hun forstod hun skulle søke. Jeg syntes hun hadde for stor fart, men hun løp rundt med lav neste og lette. Litt vanskelig for henne, så jeg gikk ut i feltet etterhvert.

Neste gang ble hun sendt da det var tre stk der ute og da fant hun to ganske greit.

Vi avslutta med markeringer over et lavt steingjerde og økte avstanden.


Det ble masse skuddtrening i dag. Bra å få avdramatisert det med skudd. Petra girer seg faktisk ikke opp i det hele tatt av skyting. Og hun var ganske så grei idag. Et par episoder med at hun stakk av gårde var det, men det gikk faktisk greit å si nei til henne og få henne tilbake igjen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar