søndag 19. april 2015

13.04 Carmen er 6 år!




I dag er min fine svartfrøken 6 år! 6 år!! Helt utrolig hvor fort tiden går! Carmen er en hund med både positive og negative sider, - som de fleste hunder. Generelt har hun vel styrkene sine der Petra har sine svakheter og omvendt.

Det er veldig mye jeg setter stort pris på med Carmen. Hennes ”will to please”. Hennes svært spontane apportering, enten det gjelder dummyer, kaldt vilt eller varmt vilt. Hennes fantastiske evne til å slappe av og stresse ned innendørs. Carmen er en hund det er kjempelett å sette bort til en hundevakt. Hun merkes nesten ikke. Og kan være rolig og grei hele dagen, enten hun får aktivisering eller ikke.

Hun har lært meg utrolig mye om retrieverjakt. Og hun har vært mitt læringsprosjekt, og sånn sett fått ”lide” av at jeg har måttet lære meg dette ved å prøve og feile med henne. Også har jeg lært så utrolig mye om meg selv ved å ha Carmen. Håper og tror jeg faktisk har blitt et bedre menneske gjennom alt jeg har lært og opplevd med Carmen. Hun har en helt egen plass i hjertet mitt!

 

Jeg starta ettermiddagen med sykkeltur med hundene - hver sin mil ved siden av sykkelen. Som vanlig er det som fløyel å sykle med Carmen, etter mer sandpapiropplevelse med Petra. Jeg håper stadig på at Petra skal følge enklere med i sykkelens tempo, uten å dra i alle retninger.


 




Etter trim var det tid for trening, og jeg kjørte bort til et av de få jordene som fortsatt ikke er pløyd (dagen etter viste det seg at det var siste dag det ikke var pløyd….).

Petra hoppa og spratt rundt meg og hadde tydelige forventninger til at noe moro skulle skje. Og, det er jo bra at hun forventer at det morsomme har med meg og gjøre istedenfor at hun aktiviserer seg på egen hånd.

Etter litt markeringstrening inn i ekkelt terreng gikk vi tilbake. Tanken var at Petra skulle gå pent ved siden av meg, men hun ”knalla” tilbake til området vi hadde vært i, tydelig i forventning om at jeg hadde lagt igjen noe. Men, det hadde jeg jo ikke, så hun fikk ingen belønning for det.

Carmens tur, også hun veldig lykkelig over å være i sentrum. Hun fikk prøvd seg på doble markeringer i vanskelig terreng, blant annet noe nedfallstrær som skapte litt utfordringer for henne for å få tak i dummyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar