søndag 31. januar 2010

31.01. Jaktcup Post 1


Dommer Saria





Vet ikke hva jeg var mest spent på i dag - konkurrere selv eller dømme de andre klassene.

Postbeskrivelsen for post 1 i Blåbærklassen: ”Fører får to dummyer av dommer og går fot med hunden til et anvist sted og legger ned en dummy. Hund og fører går så fot mot et nytt anvist punkt der de legger ned den andre dummyen. Hund og fører går så fot tilbake til den første dummyen. Fører plukker opp dummyen, ber hunden å sitte, forlater hunden og går for å plukke opp den andre dummyen før han/hun returnerer til hunden. Hund og fører går fot tilbake til dommer og overleverer dummyene.”

Carmen og jeg var siste startende ekvipasje i Blåbærklassen. Hun klarte fint å gå fot, og sitt og bli mens jeg henta dummy. MEN, det som viste seg å bli vanskelig for henne var å sitte avslappa og se på at jeg håndhilste på dommerne. Da kom hun som et prosjektil og hoppa rett opp i lufta i ørehøyde på den ene dommeren. Hm… Vi har jo ikke trent på det med dommere sammen med oss når Carmen og jeg har trent på denne posten. For øvrig velta hun en kjegle med nesa også. Det har vi jo heller ikke trent på, nemlig, at det står kjegler ute på en plass der vi trener.

Det ble 11 poeng (av 20 mulige) på oss, så det ble mye trekk på entusiasmen hennes. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen hennes, jeg. Det er bare jeg som ikke hadde klart å legge opp trening med mer møtesituasjon med folk som leverer meg en dummy eller skal hilse på meg.

Så fikk jeg altså være dommer for åpenklasse og for eliteklasse. Interessant og lærerikt, det. Dette årets jaktcup har vi jo endra litt fra i fjor. Blant annet med mye mer trøkk i eliteklassen. I dag fikk de 5 ekvipasjene gå walk up, og stå lenge og vente uten at det skjedde noe. Tatt i betraktning at det var ca minus 12 i dag, var jo det en tålmodighetsprøve.

Vel, for nærmere beskrivelse, gå inn på jaktcup -siden http://www.retrieverjakt.com/jakt-cupen_2010/jakt-cupen_2010.html

Kjempeflott dag - takk til alle som møtte opp, og til Kari og Ann-Kristin for flotte bilder.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar