søndag 29. oktober 2023

21.10 Treningsdag i Sverige



I går gikk dagen til å reise til Sverige. Vi møttes til middag hos våre husverter/instruktører Og jammen ble det karaoke ettermiddagen.

I natt blåste det skikkelig og et digert tre hadde blåst over innfartsveien.

Lørdagens trening var en forberedelse, hvor vi trente på relevante situasjoner for neste dags jakt. Mesteparten av dagen var terrenget og vegetasjonen såpass enkel at Joy fikk henge med. Den siste delen av lørdagens trening var i mer kupert terreng med blant annet en bekk med bratte kanter, så der fikk Joy ikke lov til å gjøre noen oppdager (litt forsiktig med strekk på magen siden det ikke er så lenge siden hun ble operert).

Vi gjorde en del øvelser og noen av dem kjente vi igjen fra vi har vært her tidligere på trening. Blant annet Jens sin berømte «bytte på å sende hunden ut og til siden ute i terrenget, ved å plassere dummyen på stadig nye steder».

Vi snakka også denne gangen om hans tre forskjellige ritual for å sende hunden – noe jeg kjøpte da jeg var på kurs her i våres og gjennomfører i treningen med Clara. Det er jo en stadig diskusjon dette – om en skal skille på markeringer og dirigeringer. Før Clara var jeg veldig overbevist om «Gjøtterudmetoden» - gjør likt på alt. En apport er en apport.

Men, jeg har altså latt meg overbevise om at det går an å utnytte muligheten med å gi hunden informasjon fra start om hva slags oppgave den skal ut på. Skriver mer om dette på et blogginnlegg senere.

Deilig middag og nok en karaoke avslutta dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar