søndag 29. oktober 2023

19.10 Clara på privattime

 






De siste ukene har Clara og jeg tatt apporteringstreningen ut i skogen/på jordene. Men, det er jo litt greit å få en faglig kvalitetskontroll av hva vi driver med. Dermed tok vi en tur på privattime hos Meneo i dag etter tur med hundene.

Vi begynte inne i treningslokalet og Clara og jeg fikk gå litt fot fram og tilbake. Og etter hvert fikk hun apportere. Litt påminnelse om at jeg må være flinkere til å roe ned etter avlevering. Det første jeg må tenke på når jeg har fått dummyen i hånd er at hun skal sitte i ro foran meg, ikke hoppe og sprette.

Vi gikk ut etter hvert. Clara var ikke så verst til å gå fot løs, men hadde litt interesse av å lukte i bakken. Det klarer jeg å unngå hvis hun går i bånd, uten er det litt mer krevende. Ikke lett å få henne til å beholde en lugn sinnsstemning ved belønning med godbiter.

Hun hadde fantastiske avleveringer, dvs. hun dytter dummyen i hånda med veldig stor fart. Og jeg bør nok gå inn og vente med å ta imot til hun har satt ned farta litt. Være mer i bevegelse, ikke stå helt passiv. Prøve å få lært henne å sette ned tempoet ifm. avlevering.

Så snakka vi litt om stopp. Jeg har jo kun belønnet stoppen med godbiter og ikke kastet belønning til henne. Men, jeg fikk se bevis i dag, på at hun avleverer tennisballer fint når vi har litt byttelek med tennisball nummer 2. Ingen grunn til å være redd trening med tennisballer, altså. Så, det skal jeg starte med – for å få litt mer «schwung» over stoppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar