torsdag 23. juli 2020

22.07 Onsdag i Hemsedal uten fjelltur


Også i dag ble det tur og trening med Peder. Det er selvsagt annerledes enn hjemme. Her må han gå i sele for å få gått på do, og har ikke den kjente og kjøre tissebingen eller plenen å gjøre fra seg på. Han går altså i sele når jeg lufter ham, så tar jeg på ham retrieverkobbel (fortsatt med sele på) når jeg trener fot. Jeg må være klar til å skifte til sele/kobbel når det blir for utfordrende for ham å gå fot - altså når det blir mange hunder tett på.


Det er tradisjon å gå fjelltur onsdagen i Hemsedal - min eneste fjelltur i året. Men, jeg har ikke SÅ behov for å gå i fjellet at jeg gidder uansett vær. Og idag blåste det surt og var bare noen få plussgrader, så da ble det skogstur i stedet.

Jeg synes Hemsedal er eksotisk vakkert og en flott ramme for kurs og sosialt samvær med hundevenner, men jeg hadde aldri funnet på å dra hit bare for å nyte naturen. Og langt fra ønsker meg noen hytte her. Nei, takke meg til kortere vinter, varmere sommer og mindre båndtvang - som vi altså har hjemme. Jeg har ikke noe behov for å oppsøke lave temperaturer eller område uten vegetasjon, men plenty av beitedyr.

Dessuten liker jeg skog, vann, myr og jorder - som altså passer til hundetreningen jeg driver med. Til det formålet er jo mye av naturen her temmelig ubrukelig. Selvsagt har vi fine kursområder, men de er skaffet med stor innsats og avtaler med grunneiere.


Men, på kvelden holdt vi tradisjonen i hevd og tok en tur på Peppes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar