lørdag 4. juli 2020

04.07 Peder over vannet








Jeg fortsetter med apportløs trening og bruker matskål og godbiter. Nå har jeg utvida til å trene å sende Peder over vann. Vi har en liten dam i nærskogen vår og det var veldig moro å se om han skjønte dette med over vann.

Til sammenligning skjønte IKKE Tora denne «øvelsen» uten at vi fikk en medhjelper til å stå på den andre siden.

Jeg satte igjen matskåla på andre siden av dammen og vi gikk rundt. Jeg sørga for å gå langt rundt, sånn at jeg hadde den (evt?) fristende landveien til venstre og en ganske lang strekning. Det ville være raskere for ham å løpe til høyre, men der blir jo høyrearmen som jeg peker med et naturlig stengsel.

Jeg gjennomførte ritualet og pekte. Peder kikke prøvende til venstre, - landveien. Nei, sa jeg, og pekte rett fram over vann. Igjen kikka han til høyre, jeg gjentok tegnet, og gav ham et lite dytt i rumpa. Dette var for et par dager siden. Idag var det ikke nødvendig med noe dytt i rumpa, men han kikka også idag bortover til venstre. Men, så valgte han altså å svømme over.

Han tok landveien hjem, så det kan hende jeg skal få hjelp til å unngå det. Evt finne et annet sted å trene hvor han ikke får løpt rundt.

Er uansett veldig fornøyd med lillegutt at han skjønte dette så kjapt!

Ellers gikk vi en tur i et turområde jeg har brukt mye til Carmen vinterstid. Det var lenge siden jeg hadde vært der og det var til dels ganske gjengrodd. Gjorde et forsøk på å komme fram til vannet som ligger der, men det var litt vanskelig tilgjengelig fra skogssiden, med bratte skrenter.

Jeg var faktisk på to timers tur med ham rundt lunsjtider idag - et tiltak for å slite ham ut før kvelden siden jeg venta besøk. Det funka ganske bra, faktisk. Med søvnunderskudd sov han i hvert fall deler av kvelden.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar