mandag 12. september 2016

10.09 EK Næra - Uro-rundt-fot-koden-knekt


































Spennende å starte med Carmen i dag, - ville hun være rolig ved fot eller var den forrige jaktprøva bare en tilfeldig /midlertidig endring?

Ble veldig glad over å se at hun var kjempeflink til å være rolig ved fot. Det glapp bare ett sted, ved en diger fristende båbærtue. Men, selv om hun da forsynte seg med noen blåbær var hun lett å få til å skifte fokus og ta kontakt med meg. Helt annerledes atferd enn den tidligere uroen og fjernheten, altså.

Vi gikk i par og første oppgave var en enkeltmarkering på høyre side av myra til hver hund. Så fikk den ene hunden en dobbeltmarkering - en i skogkanten og en ute på myra. Når denne hunden var på vei hjem med nummer to begynte skytteren til venstre å gå i retning vannet. Hund nummer to fikk da snu seg og se at det ble skutt mot dummy på andre siden av vannet. Hunden skulle altså sendes over vann.

Deretter bytta ekvipasjene plass sånn at begge hundene fikk begge oppgavene.

Carmen klarte sine markeringer fint, jeg hjalp bare så vidt til med den ene av dobbeltmarkeringene. På dirigeringen over vann måtte jeg støtte henne litt i vannkanten. Hun var litt i stuss over alle trepallene som var lagt ut i vannkanten. Men, hun lot seg sende fint over vann.

Det eneste som skjemma de første oppgavene hennes var at hun mista en dummy på vei inn. Vet ikke hvorfor, hun pleier jo ellers å ha fine grep.

Videre fikk hundene hver sin enkeltmarkering i sivet. Denne oppgaven var det det flere av hundene som strevde litt med, og det var jo ikke mulig å hjelpe dem, siden vi ikke så hunden. Carmen, derimot, markerte helt suverent og fant straks dummyen.

Deretter fikk hundene sitte passive og observere en liten drive, som vi kom tilbake til helt på slutten av prøva. Men, først skulle de sendes til to avgrensa områder på en dirigering/områdesøk. Carmen hadde to flotte og rette utsendinger.

På søket gikk det greit med den første. Men, så ble det litt utfordrende for henne at vi måtte sende hunden ut når makkeren var på vei inn med dummy. Dette gjorde at Carmen vinkla til høyre og brukte mye tid på å komme seg over mot venstre, der det fortsatt var dummyer igjen. Dessuten strevde hun litt med en tungapport og la ned og tok opp igjen et par ganger. (Argh! Jeg burde jo ha trent litt på forhånd med tungapport, vet jo at det kan dukke opp annet enn 500 grams dummyer i EK!)

Dårlig grep og ineffektivt søk var altså utslagsgivende og gav dagens tredjepremie. Men, det var i hvert fall ikke den vanlige uroen rundt fot, så jeg er uansett fornøyd med innsatsen hennes.


Dommer Torunn Sørbyes kritikk: «En pålitelig og konsentrert apportør som lyder alle føreres signaler meget godt. Desverre legger hun ned apporten et par ganger i løpet av prøven. Går også litt i stå i søket, men jobber seg fint opp igjen. Samlet påvirker dette premiegraden. Viser styrke i både markerings og dirigeringsarbeidet.»




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar