mandag 1. desember 2014

29.11 Ansvar fellestrening

 
Dagens bilde - endelig sol etter bare regnvær i ukesvis

Ja, jeg har vel sagt det før, men det å ha ansvar for fellestrening er ganske energikrevende.

Men, først i dag hadde jeg en liten treningsøkt med Petra sammen med en annen unghund-ekvipasje.

Du verden så gal Petra var. Tydelig prega av flere dager uten noe særlig aktivitet. Knalla og galopperte fot, i det hele tatt helt på bristepunktet.

Konklusjonen er vel at det er vanskelig å trene jakt med Petra hvis hun ikke har fått løpt på noen dager….!

Temaet jeg hadde for elite-treningen i dag var å klare å gå over gamle vitringer og det å holde seg i området. Jeg hadde lagt ut flere områder hvor vi først hadde markeringer på jordet i forkant av området. Så skulle hunden sendes til området og stoppes. Det ble skutt med launcher et annet sted og hunden skulle så søke i området uten å la seg friste til å gå mot markeringen. En annen hund ble sendt på markeringen.

Dette ”regimet” gjentok vi sted for sted. En kjapp konklusjon er at opplegget var glimrende, faktisk. Var veldig fornøyd med meg selv. Carmen og jeg som ekvipasje, derimot var ikke fullt så glimrende.

Nå skal det sies at det som sagt er energikrevende å ha ansvar. Jeg skjøt jo og kasta mer enn de andre. Og så på klokka og planla neste oppgave. Sånn at det faktisk ikke var mulig å konsentrere seg fullt ut om å føre egen hund. Og det merka jeg ift styringen av Carmen. Ikke alt som gikk like bra.

Vi trenger i hvert fall å trene på dette. Det var jo helt tydelig at det var vanskelig å få en hund til å gå rett over et jorde i retning skogkanten når det først hadde vært diverse markeringer på jordet den altså etterpå skulle løpe over. Det var også tydelig at launcherskuddene trakk, også de som hadde gått tidligere. Dermed fikk den hunden som ble sendt sist på hvert sted den vanskeligste oppgaven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar