onsdag 24. desember 2014

20.12 Trening av to hunder
















Ja, det er ikke alltid lett å få logistikken til å gå opp med trening av to hunder, men når en har treningskompiser i nærheten som også har to hunder, så kan en få full klaff.

Så istedenfor å kaste bort livet til julevask av typen tak, kjøkkenskap og gardiner tilbrakte jeg fem herlige timer ute i sola med trening og trim av hundene. Helt riktig prioritering, spør du meg!

Begynte med Petra i dag, så fikk Carmen vente i bilen med saueskinn å ligge på og med dekken.

Vi var tre ekvipasjer med unghunder og dagens tema var lange fremmadsendinger. Gjorde litt som vi gjorde sist. Vitra inn et område, kasta én som de så og la ut en til. Så sendte vi først fra kort avstand og så gikk vi ganske så langt unna.

Petra var supermotivert for oppgaven og hadde ingen som helst problem med avstanden. Så får vi jobbe videre med avleveringen. Nå funker det med overdreven skryt, men det har jo gått litt i perioder hvor bra det har funka med den metoden.

På slutten tok vi også med en markering, slik at den ene hunden skulle hente markeringen og den andre dirigeringen. Vi hadde nok litt videre vinkel enn sist vi trente, og dette klarte hundene greit.

Og helt til slutt en liten økt med vilt. Petra henta and, - ikke perfekt, men ganske så bra. Hadde en veldig fin avlevering første gangen, da hadde jeg gjemt meg bak et grantre og det kom nok litt overraskende på henne at jeg stod der.



Etter treningen var Petra så heldig at hun fikk ligge inne hos en treningskompis og slapp et kaldt opphold i bilen. Og Carmen fikk bli med ut på trening med en makkerhund.

Vi kombinerte lange fremmadsendinger med markeringer og rakk en liten økt før dagslyset begynte å ta slutt. Vi er jo tross alt på årets korteste dag….

Etter trening med begge frøknene var det tid for trim - en fin sykkeltur i løypa vår. Hvem vet, kanskje det blir den siste på en stund. Det er meldt mange kuldegrader framover, så jeg får se om jeg orker å sykle i kulda.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar