fredag 12. desember 2014

08.12 Fellestrening med Petra



Vi var så heldige at vi fikk tilskudd til den vanlige Ås-gjengen på treningen i kveld. Alltid bra med noen nye innspill i treningen. Og et artig tema i kveld var dette med å lære hunden nærsøk i fart. Altså i motsetning til å stoppe hunden før vi gir beskjed om å søke.

Måten vi gjorde det på var å la de se vi vitra inn et nærsøksområde, også la vi ut én apport. Hunden ble satt i forkant av området og vi blåste nærsøk uten å vise med noen håndsignal. Tanken bak dette er at hunden har en tendens til å søke hjemover, sånn at det er lurt å få inn en vane med at de søker bak og rundt seg.

I neste runde lot vi dem søke uten at det var noe der, og kasta ut apporten i et ubevokta øyeblikk. Og her er tanken å gjøre de mer utholdende i søket.

Til slutt ble det kasta en markering lenger ut i området. Hunden ble sendt mot markeringen og en blåste søk underveis, altså ikke stopp før søk.

Med Petra ble det mye tull med apporteringen i dag. Synes jo det gikk bedre en periode, men vet ikke om hun fortsatt er prega av de par stille ukene da hun var sykmeldt og har mye ”lopper i blodet” eller om hun er inne i en vrang periode - siste ”krampetrekning” før hun blir voksen, liksom….

Uansett - åpne jorder er ikke det beste. Kanskje jeg skal være nøye på en periode at hun bare får hente i busk og kratt og aller helst at jeg skal stå litt skjult også. Sånn at de dårlige vanene kan viskes ut og hun kan få mengdetrening på vellykka apportering.

Men, hvor lett er DET å få til vintertid med manglende dagslys å trene i…..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar