onsdag 17. desember 2014

15.12 Lange fremmadsendinger med Petra


Det var helt greit å overnatte i Sverige til i dag, og kjøre hjem i dagslys! Og ikke minst veldig hyggelig å få besøke Carmens oppdrettere.

 

Tilbake i Norge var det bare å bære ut av bilen og pakke ut. Alltid en ganske kjedelig jobb etter en sånn tur.

Og jammen hadde jeg treningsavtale på kvelden. Hadde det ikke vært for det hadde jeg nok ikke kommet meg ut.

Carmen var så heldig at hun fikk være hos yndlingshundevaktene sine mens jeg dro av gårde på fellestrening med Petra. Kveldens tema var lange fremmadsendinger. Også i dag hadde vi med en treningskompis med gode tips til oss. Helt suverent!

Det ble snakk om at i fm å legge ut områder kan en gjerne bare kaste én så hundene ser det, og så la medhjelperen legge ut resten etter at ekvipasjene har snudd seg. Så blir ikke minnet til hunden så sterkt, og oppgaven altså lit vanskeligere.

For øvrig starta vi med jaktlydighet. Jeg merka at Petra var superelektrisk etter å ha ligget til lading i bilen hele dagen. Så jeg starta litt forsiktig med å ha henne kobla til hun hadde fått løpt litt i fm oppgavene.

Hun fikk hente dummyer som var i busk og kratt i dag, og stort sett gikk avleveringene greit. Et par æresrunder ble det vel.

Artig å se at hun beina av gårde til den kanskje 150 meter lange fremmadsendingen. I neste runde gjorde vi det litt vanskeligere, siden en hund fikk en markering til siden og så skulle den andre hunden sendes på fremmadsending. Petra hadde førs hentet markeringen sin i buskene, så sett makkerhunden hente sin markering i buskene, før det altså ble hennes tur til å løpe rett fram på fremmadsendingen.

DET ble litt for vanskelig, så hun løp til høyre. Jeg måtte gjøre et par forsøk og gikk nærmere for hver gang. Da vi hadde kommet oss omtrent på høyde med det fristende markeringsområde, kikka hun utover og jeg kunne se at polletten ramla ned og hun skjønte hvor hun skulle.

En kjempefin treningskveld, rett og slett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar