tirsdag 23. november 2010

23.11 Dag 3 introduksjonstrening jakt for unghunder


Med minus 5 var det greit å starte kvelden med å være inne i klubbhytta. Vi gjennomgikk apportering i dag - innlæring av avlevering. Og videre nærsøk og dirigering.


Så var det å gå ut, dele opp i tre grupper og få prøvd litt på nærsøk og dirigering; - begge deler med godbit, ikke dummy. Noen av deltagerne synes muligens vi er veldig ”trege” med å komme i gang med å apportere med hundene. Men, når det er 17 ekvipasjer, hvor av noen helt sikkert trenger en del oppfølging, så venter vi med det til lørdagstreningen vi skal ha. Da har vi både dagslys og litt bedre tid, og kan få tatt tak i hver enkelt hund.

Klart det ikke er ideelt å ha så mange ekvipasjer på én gang, men det var nå sånn det ble denne gangen. Den store interessen skyldes kanskje at det ikke har vært denne type treninger/”kurs” i avdelingen før, og et stort oppdemmet behov?

Hvis vi skal gjøre dette flere ganger, må vi jo få til en mindre gruppe. Det hadde selvsagt også vært enklere å ha hunder som var nærmere hverandre i alder.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar