tirsdag 25. januar 2022

25.01 Nye vaner og trening






Det er interessant å se hva som skjer når en ny hund kommer inn i heimen. I dette tilfelle en voksen hund som ikke er vant med mine vaner og husregler.

Jeg har en kjepphest når det gjelder hundenes måltider. Jeg orker nemlig ikke mas i forbindelse med dette. Så her gjelder «calmness leads to reward»-prinsippet. Hvis noen maser blir det ikke servering rett og slett. Alle hundene mine har tidlig lært seg at det lønner seg å legge seg under kjøkkenbenken og slappe helt av før et måltid.

Jeg ser at Joy i løpet av de få dagene hun har vært her har fått bedre og bedre grep om denne «drillen». Hån får jo hjelp av at Carmen alltid slår seg til ro på hundesenga under benken på kjøkkenet, både når hun venter på frokost og når hun venter på kvelds. Så, med litt påminnelse og hjelp blir nå også Joy liggende under benken.

Apropos mat – jeg er vant til matglade labradorer, men jeg tror Joy slår alle rekorder. Hun tenker på mat, også utenom måltidene. Jeg konstaterer at hun på kort tid har oppdaga de to stedene i leiligheten der jeg oppbevarer interessant ting – skapet hvor tørrforet står, og skapet hvor jeg har griseører og tyggeben. Det sistnevnte skapet stod hun og skrapte på da jeg kom ut fra badet i dag. Jeg tror faktisk ikke jeg stoler på at det går bra å gå fra henne i leiligheten med tilgang til de rommene der disse skapene står.

Selv om jeg ikke har noen regler mot å gå i møblene, gjør Joy akkurat som Carmen – går ikke i sofaen med mindre jeg setter meg der.  

Det er veldig fredelig i heimen med de to voksne damene – ingen som maser eller stresser.

----

På ettermiddagen prøvde jeg et kort apporteringspass med Joy. Da hun skjønte hva vi skulle ble hun bokstavelig talt hoppende glad. Og hun fortsatte å gi uttrykk for glede, ved å ta et par kjempesprett etter å ha avlevert dummyer. Det var nesten rørende å se hvor fornøyd hun var over å få jobbe.

Etterpå tok jeg også Carmen ut av bilen og det ble felles tur pluss en økt med søk hvor de fikk hente annenhver gang. Flott å se hvor tålmodig og tyst Joy venta på sin tur. Og at hun går så fint fot. Fremstår som lugn og kul, men med arbeidslyst og motivasjon.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar