søndag 9. januar 2022

01.01 Kompensasjon for vinteren

 










Første januar og dermed to måneder til begynnelsen på våren - første mars. Krokus, fuglesang og snøsmelting, sukk…. Men, enn så lenge er det vinter.

 

Jeg er ikke noe vintermenneske. Fordi jeg er mørkredd. Fordi det sparsomme dagslyset er begrensa til normal arbeidstid. Fordi jeg er redd for glatta enten jeg går på føttene eller kjører bil. Fordi jeg får vondt i utslitte knær av å vasse i snø. Fordi jeg fryser på føttene i en gulvkald leilighet. Fordi jeg ikke får holdt på med jakttrening. Fordi jeg ikke kan omgi meg med en blomstrende hage.

 

MEN, så lenge jeg ikke har mulighet til å emigrere til sørlige Danmark eller noe sånt er jeg jo her i vinteren. Så, da gjelder det å kompensere og finne fram til noe å glede seg over.

 

Når det er mørkt synes lysene bedre. Heimen full av tente stearinlys gir fin stemning. Det er koselig (og nå for tiden ganske smart økonomisk) å fyre med ved. Med hele hagen full av vinterbelysning går det an å holde mørkeredselen på avstand. Som statsansatt med fleksitid kan jeg avslutte jobben før solnedgang på vinteren og få fylt på med nødvendig dagslys hver dag. Is og vonde knær er det ikke så mye positivt å få ut av, så da tar jeg i bruk staheten og tenker at det skal mer til for å stoppe meg. På med icebugs-skoene for å kunne gå trygt på glatta og helt overhøre knesmertene i snøen. Den elektriske fotvarmeren er det lureste jeg har kjøpt på lenge – slutt på å fryse på føttene pga kald gulvtrekk.

 

Blomster og jakttrening må jo bare settes på vent. Men, kanskje kan vinteren ha noe annet å by på. Inneaktiviteter som å lage fotoalbum for 2021. Eller lanskje kan kuldegradene (som jeg egentlig ikke liker) være så stabile så lenge at det også denne vinteren går an å lage islykter. Tar med noen bilder og videoer fra februar 21.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar