onsdag 31. juli 2019

27.07 WT og festmiddag i Hemsedal






Jeg hadde meldt på Tora i BK, og faktisk også Carmen (i EK) på WT. Begynte med å gå med Tora

Post 1 med Lise Lott - 17 poeng
Her skulle hunden først gå kobla noen meter og så fot et par meter før en enkeltmarkering. Tora lette iherdig, det var visstnok vanskelige vitringsforhold. Hun tok seg noen meter utenfor området og kom tilbake et par ganger før hun fant dummy. Bra avlevering.

Post 2 med Jurien - 19 poeng
Her var det en enkeltmarkering hvor Tora var kjapp med å finne dummy, en liten bue tilbake og trekk av ett poeng.

Post 3 med Åse - 5 poeng
Dagens vannpost - markering på blanktvann. Her benytta jeg meg av muligheten for å ha hunden i kobbel og starte på maks 10 poeng. I tillegg surra Tora litt på vei tilbake, så vi fikk bare 5 her, altså.

Post 4 med ROAR - 20 poeng
En vanskelig markering hvor mange slet. Det var uoversiktlig vegetasjon. Men, Tora var superflink til å følge opp vitring og jobba intenst med nesa. Full pott, altså - gøy!

Post 5 med Karen - 16 poeng
Dette var den første posten vår og avleveringen var dårlig, derav poengtrekket. Hun lokaliserte raskt dummyen der ute.

Til sammen fikk altså lille gale gul 77 poeng - og ingen nuller. Hvem skulle vel ha trodd det :-) Generelt fikk jeg trent mye på fot mellom postene. Vi gikk i vår egen boble og hun var veldig flink helt til hun fikk øye på dommeren og skjønte at det var apportering på gang. Da gira hun seg opp, spesielt da hun fikk øye på Jurien som har vært instruktøren vår og var spesielt interessant.

Men, siden postene stort sett ikke inneholdt fot, og vi ikke ble bedømt på det hunden gjorde i kobbel, ble det altså en grei poengsum.

Så var det Carmens tur. Hun er jo pensjonist og har ikke vært trent ordentlig på kjempelenge. Her i Hemsedal har hun bare ligget på lading. Jeg var spent på om hun huska noe som helst. Det gjorde hun! Og det virka også som hun hadde det gøy, så da var jo hensikten oppnådd med å starte henne.

Post 1 med Lise Lott - 16 poeng
Hunden skulle gå fri ved fot et stykke før en enkeltmarkering. Carmen gikk nydelig fot, lette litt og hadde litt dårlig grep.

Post 2 med Jurien - 17 poeng
Hunden fikk en markering, men skulle først hente en dirigering. På dirigeringen fulgte hun stien i stedet for å gå rett fram, så jeg måtte stoppe, kalle hjem, stoppe og vinkle. Markeringen fant hun enkelt selv om kastet var skjult bak et tre.

Post 3 med Åse - 7 poeng
Vannposten var en dirigering over vann, med øya som en fristende mellomlanding. Her ble det mye styr og fløyting og til slutt fant hun dummyen.

Post 4 med ROAR - 19 poeng
Hunden fikk en markering, så et nytt skudd mot en dirigering enda lenger ut. Carmen løste markeringen uten hjelp, så måtte jeg bruke to-tre signaler på dirigeringen.

Post 5 med Karen - 8 poeng
Her ble det kasta en dobbeltmarkering. Jeg kunne velge hvem som skulle hentes først. Etter den var inne skulle hunden sendes på en dirigering, og så hente den siste markeringen. Carmen løste alle oppgavene greit, men dessverre surra hun litt på siste avlevering og rakk å tisse før jeg fikk på kobbe, og tissingen kosta 8 poeng.

67 poeng til sammen

En fin WT med begge hundene, faktisk!

På kvelden ble det som vanlig festmiddag. Etterpå ble det en siste festkveld i teltet, - og Hemsedal var over for denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar