lørdag 20. juli 2019

11.07 Ny treningsdag med instruktørskifte




Gruppa skifta instruktør og fikk Trond Gjøtterud idag. Vi fikk med oss mye om behandling og handling av hunden.

Tips om å bruke ro-teppe ved sekken.

Hunden ønsker å gjøre rett. Hvis den gjør feil er det vi som må gjøre noe annerledes. Vi må lære hunden å forstå et nytt språk. Peke med øynene. Hunden ser dit vi ser. Ta bort faktene våre, vi vil at hunden skal høre på våre verbale kommandoer før den gjør noe. Trene hunden på ikke å gjøre noe (bare) på bevegelser. Det betyr helt rolige hender ved utsending og sidedirigering og ingen hender ved stopp.

Kontaktsignalet (stopp) kan sammenlignes med å ringe til hunden. Da vil vi at den skal ta kontakt og avvente videre instruksjoner. Alltid stopp før innkalling, også om hunden er ute av syne.

Vil at hunden skal ha en forventning knytta til at vi forteller den at det er dens tur. Rose hunden når den gjør et riktig valg - f eks ikke knaller. I det hunden har avlevert skal den være passiv. Timing er viktig - «bra» i det hunden har plukket opp dummyen og tar bikk-kontakt på vei hjem. Velger oss.

Trene hunden på hvordan den er innvendig - sinnsstemning. Hjelpe de ned eller opp.

Trene mot det ferdige resultatet. I BK skal hunden hente 100 % av det den ser, i AK kanskje 50 % og i EK enda færre.

Vi kan tenke oss en boks rund hunden. I begynnesen, når den er liten valp er boksen ganske stor, så snevrer vi den inn etterhvert.

Vi begynte med sitt og bli ved fot og mange tenniballer som ble kasta rundt omkring. Trente på å snu vekk fra apport. Husk at hunden skal gå «fot», ikke «overkropp».

Ved avlevering - ta imot apporten førs, så få hunden i sitt - det er ingen lydighetøvelse, tenk at hunden avleverer en gave.

Gå inntil hunden i steden for å tvinge/mase den på plass.

Tora var for øvrig en håndfull idag også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar