onsdag 31. juli 2019

25.07 Torsdag i Hemsedal







Idag var vi i skogen og holdt på med stopp og nærsøk. Det ble veldig varmt etterhvert, så vi gav oss litt tidlig.

Vi fikk tips om å stille oss opp slik at det er hunden som står på stien eller i «gata» mellom trærne, og at vi selv heller kan stå litt på siden, sånn at altså hunden kan gå rett fram.

Vi begynte med løstspringende hund og blåste stopp, gikk fram og belønna. Tora var, som forventa, veldig flink på dette. Etterhvert fikk hun sitte litt før innkalling.

Så testa vi ut at det ble kasta en markering, hunden ble sendt, skulle stoppe underveis. Kalles hjem, så hente markeringen på neste sending. Dette gikk også bra for Tora.

Vi stilte oss i en ring og kasta for hverandre inn i sirkelen. Så, samme øvelse, stoppe hunden på vei ut, kalle hjem og så sende neste gang. Tora klarte seg bra, dvs, hun syntes det var litt vanskelig å komme rett hjem en gang som hun ble stoppa veldig nærme dummyen.

Nærsøk gjorde vi ved at alle holdt på på én gang i forskjellige retninger i skogen. La ut en liten dummy under mosen foran hunden. Gikk på avstand og nærsøk. Så økte vi avstanden og til slutt sendte vi fra pinnen, ut, stopp og så søk. Så skulle alle flytte seg ett hakk og gjenta øvelsen. Dette ble vanskelig når vi ikke visste helt hvor forrige ekvipasje hadde vært - pga gammel vitring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar