onsdag 31. juli 2019

22.07 Mandag i Hemsedal





Vi er heldige som har noen fantastiske mennesker som arrangerer dette jaktkurset i Hemsedal. Ryddig og tydelig informasjon og alt tatt hånd om :-)








Idag var vi altså igang med jaktkurs i Hemsedal - en gruppe med unghunder og én hund over 2 år. 5 labradorer og en Flat, med Jurien som instruktør.

Vi begynte med jaktlydighet. Gikk på linje og stoppa opp ifm markeringer - som vi henta selv, mens hundene fikk sitte og bli. Med Tora trente jeg på at hun skulle gå pent i bånd, etterhvert løs - og belønna med godbit.

Vi satte opp hvite pinner som vi stilte oss ved og gikk walk-up ut på jordet. Så fikk hunden sitt og bli mens én og én gikk opp til pinnen sin med en dummy og etterpå sendte hunden.Tora var flink på ritualet.

Så hadde vi en runde med markeringer like ved kaster ute på jordet. Det var ganske lang avstand og viste seg å være vanskelig for de unge hundene. For Tora tror jeg vanskeligheten bestod i at det var så veldig mye fert der ute etter alt vi hadde holdt på med at hun begynte å søke altfor stort når hun først kom fram. Kanskje kombinert med at hun ikke er vant til at dummyen ligger SÅ nærme kaster.

På slutten satte vi ut seks pinner som vi stilte oss ved.

O                            O


O                            O


O                            O

Så gikk vi og la ut dirigeringer vekk fra pinnene, én og én - i kanten av jordet på den andre siden. Etter én runde med dette gav vi oss for dagen, for å fortsette på øvelsen imorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar