søndag 15. juli 2018

15.07 Skogtur med Tora







Tora og jeg er stadig på skogtur. Jeg er heldig og bor sånn til at skogen bare er noen få minutter til fots unna.

Tidligere har jeg praktisert passivitetstrening i skogen uten noe som helst annet. Men, det er unektelig tidkrevend å legge inn egne passivitetstreninger. Så, nå i det siste har jeg begynt å gjøre dette på en litt annen måte.

Jeg har tenkt at HVIS jeg skal kombinere passivitetesøkta med aktivitet er det viktig å ta aktiviteten først og passiviteten etterpå. Sånn at hun ikke skal få forventninger om aktivitetsoppgaver mens hun skal finne roen og passiviteten på teppet sitt.

Dermed tar vi en tur i skogen og Tora får trene på stopp, bli, kom og søk. Stopp, bli og kom belønner jeg med godbit, mens søkstreningen gjør jeg med tennisball eller dummy. Jeg prøver å snike ut apporten og beregner vinden. Tusler rundt og sørger for at jeg går rett i vind og koser meg med å observere at hun får og følger opp fert.

I tillegg trener jeg litt markeringsevne og oppmerksomhet ved å kaste en tennisball når hun er unna meg, altså ikke når hun går ved bena mine. Denne får hun lov å løpe etter akkurat som hun vil.

Det er så enkelt med en valp som helt uten noen andre tanker kommer rett tilbake til meg med det hun har funnet. I motsetning til Petra som stakk av med alt hun fant da hun var valp.

Vi avslutta altså med en passivitetsøkt. Tora bruker fortsatt en del tid på å sovne. Hun er - mer enn Petra var - opptatt av lytte på lyder i skogen. Men, selv om hun ikke sovner ligger hun ganske så stille på teppet sitt og prøver ikke å gå avgårde.

Jeg leser bok eller kikker på mobilen mens jeg venter. Og med denne sommerens vær er det jo enkel form for trening. Bare å finne seg et sted i skyggen og sette seg ned.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar