tirsdag 14. november 2017

13.11 Kurs med Petra igår - instruktør Heidi Kvan


















































Gårdsdagen ble prega av Petras anfall og den tunge beslutningen, men faktisk var det sånn at vi var på kurs her på Ås igår. Vi er en gjeng som har gått sammen om å leie inn instruktør. Så skal vi møtes ca en gang i måneden.

Planen min var opprinnelig å stille med Petra på dette kurset/treningene, og jeg gjennomførte å ta med Petra igår. Anfallet til tross - Petra var helt seg selv.

Vi holdt på i to-tre timer i sola på gården til en i gjengen (faktisk gangavstand fra meg hvis jeg går tvers over noen jorder). La ut områder i fire retninger ut på jordet, og gikk i en sirkel da vi la ut. Dermed sendte vi fra et litt annet sted enn vi stod da det ble lagt ut, og vi visste bare sånn ca hvor apportene lå.

Litt ut av komfort-sonen når vi sendte hunden, altså, og nødvendig å handle. Få hunden i søk, og evt flytte hunden til et annet område for søk.

Ellers var det mest interessante i dag at jeg fikk et godt tips til hvordan håndtere Petras tendens til å stikke av ETTER avlevering. Antagelig henger denne atferden sammen med at hun ikke er tilfreds med mengde apportering. Tipset var å kjapt gi henne en dummy (eller ball) i bytte og bare la henne gå rundt og bære på den. Ikke ta den fra henne på en stund.

Vi teste ut dette og kunne se at det hjalp allerede etter få ganger. En bedre metode, så det ut til, enn å trene disiplin på at hun SKAL bli sittende ved fot.

Selvsagt kjentes det veldig rart å skulle være med på kurs med Petra etter en sånn natt, og med en tung beslutning i bagasjen. Men jeg har bestemt meg for at de siste dagene vi har sammen skal være så normale som mulig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar