onsdag 22. mars 2017

21.03 Isen er borte










Den siste uka har vinteren dødd! Isen både i hagen og skogen har for det meste forsvunnet. Når det gjelder hagen er det jo spennende å se hvor ødelagt den faktisk har blitt av hunder og is etter vinteren. Det får jeg først svaret på når gresset etter hvert naturlig bør vokse opp. Uansett er planen en «make-over» på hundedelen av hagen før sommeren.

Siden vi altså har fått lekse ifm kurset, Petra og meg, grubla jeg veldig på hva slags terreng vi skulle begi oss ut i på ettermiddagen. Vi har ikke det samme flotte steingjerdet lett tilgjengelig som det vi brukte hos instruktørene. Alternativet ble en transportetappe over jordet og til noe buskas og kvisthauger på den andre siden.

Petra ser ut som det å søke er mer spennende enn det å stoppe – selv med belønning av tennisball. Men, dette er jo så nytt, så jeg er ikke sikker på om hun enda ikke har fått med seg at hun får en tennisball-belønning eller om det å søke er SÅ artig at det vil fortsette å utkonkurrere belønningskastet. Vi får se…

Søke gjør hun i hvert fall med stor entusiasme. Og jeg synes også jeg ser at avleveringer av tennisball blir bedre når hun kjenner at hun har det travelt med å få søke mer. Håper hun mer og mer kan oppfatte at hun får mer søk i belønning for å avlevere fort.

Carmen fikk også søke tennisballer før vi forlot området ved jordet og gikk vår vanlige tur-runde til det store hogstfeltet. Der fikk Carmen vente på at Petra og jeg gjennomførte lekse nummer 2. Dette er den gode gamle øvelsen med to dummyer. Gå fot, stoppe, kaste dummy nr 1  to meter foran meg. Snu og gå fot tilbake, kaste ut dummy nr 2 i andre enden av løypa. Snu 180 grader rundt og sende på dummy nr 1. Ta imot, snu 180 grader rundt og gå tilbake til det første området. Sende på dummy nr 2. osv.

Carmen klarte seg nesten uten å knalle på denne øvelsen i dag. Det var faktisk bare én gang hun ikke klarte å motstå fristelsen i en av vendingene.

Jeg avslutta med tennisball/små-dummy-søk. La ut til sammen 12 stk i det vanskelige hogstfeltet. Petra fikk hente 7 stk før Carmen fikk overta. Faktisk syntes Carmen det ble vanskelig etter hvert, så jeg styrte henne litt på de siste. Men, faktisk var det en ball vi ikke fant, selv ikke da Petra og jeg også ble med og lette. Den har nok forsvunnet dypt under noen røtter på en av de mange rotveltene i området.


Sola hadde gått ned for nesten en halvtime siden da vi omsider kom ut av skogen. Synes vi hadde en fin ettermiddag. Lang tur og begge hundene trent med jaktoppgaver. STORTRIVES med så mye dagslys!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar